Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak zlepšit vaši kuchyni bez zbytečných výdajů

22. 05. 2018 | Domácnost
Chtělo by to renovaci, modernizaci, nebo přinejmenším tak trochu oživit? Na rozsáhlejší úpravy ale ve vašem rozpočtu momentálně nezbývají peníze? Svou kuchyni můžete naštěstí proměnit k nepoznání doslova za pár korun . Jak?


Nový nábytek


Slovo „nový“ vlastně v tomto případě není tak úplně na místě. Za pár korun můžete v bazarech, nebo dokonce zdarma na půdách u příbuzných a známých, najít úplné poklady. Pokud se nebojíte práce a současně patříte k milovníkům vintage a retra, stačí přebrousit, nalakovat a retro kuchyně s působivým nádechem starých časů je na světě. A doslova za hubičku.

KuchyněDekorace, doplňky


Oživení kuchyně nemusí znamenat kompletní rekonstrukci, která vás připraví o polovinu životních úspor. Postačí několik detailů. Vyměňte závěsy, nalepte na zdi dekorativní nálepky, pořiďte si nové prostírání, nebo na zeď pověste obraz .
Jde o položky, které nejsou nijak finančně náročné, změna se přitom obratem pozitivně projeví. Snažte se však, aby se výsledný dojem nijak netříštil, u doplňků se držte jednoho stylu a omezeného spektra barev.

Ze staré novou


Ani kuchyňskou linku, která už má léta svojí největší slávy dávno za sebou, nemusíte hned vyhazovat. Stačí vyměnit jen pár součástí, třeba v podobě úchytů. Dvířka je možné také polepit samolepicí tapetou. Postup je jednoduchý, stačí vám jen metr, nůžky, pravítko a trocha zručnosti a pevných nervů. Pro usnadnění práce s fólií si připravte i fén.
Dvířka lze stejně tak obměnit kompletně, nicméně patří obecně k těm dražším položkám na celých skříňkách. Proto se vyplatí spíše takovýto pokus o jejich renovaci. Obdobně vylepšit tapetou  dokážete i pracovní desku, pakliže ji nechcete měnit celou. Odstřižky, které vám z fólie zůstanou, můžete využít na polepení dóziček na koření, květináčů a dalších drobných předmětů

Ukliďte siZkliďte si v kuchyni


Že každých pár dnů proběhnete kuchyni s prachovkou a čisticí prostředky jsou u vás v permanentní pohotovosti? Tentokrát nemyslíme úklid nepořádku, který při běžném provozu v kuchyni nevyhnutelně vytvoříte. Uklidit byste totiž měli veškeré zbytečnosti. Svoje místo najděte všem drobným spotřebičům jako jsou topinkovače nebo mixéry. Čím méně toho budete mít na kuchyňské lince, tím bude působit upraveněji, čistěji a vzdušněji. To, co zůstane na očích, pečlivě vyčistěte. Veškeré zařízení, které je zašlé a opotřebované tak, že se vyčistit už nedá, zlikvidujte. Totéž platí o všem, co je zničené a rozbité.

Nové obklady

Kachličky patří k tradičnímu řešení, nicméně dnes zdaleka nejsou jedinou možností. Jinou
alternativu obkladů do kuchyně představuje lamino. Zvláště efektní je kombinace totožného materiálu na kuchyňské lince a za ní. Nevadí-li vám častější leštění, zvolte nerez. Milovníci moderních trendů ocení grafosklo, což je vlastně speciální tvrzené bezpečnostní sklo, které má v sobě zalaminovaný tisk nebo jiný motiv.



Zdroj, foto: kuchynskastudia.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pravda, že není třeba vysokých nákladů a lze vytvořit ze starého příjemné a pěkné prostředí.
Období tapet mám již za sebou a nověji pokukuji po samolepících obkladech do kuchyně.

Cenově trošku náročnější, ale vydrží déle.V kuchyni trávím po zaměstnání velkou část hodinSmajlík, tak proč si prostředí nezlepšit, aby to bylo příjemné.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Beránek