Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Máma mele maso - na elektrickém mlýnku!

15. 04. 2009 | Domácnost

Máma mele maso. To byla jedna z prvních vět, se kterou jsme se prakticky všichni setkali v první třídě ve slabikáři. Jen těžko si tehdy z nás někdo dovedl představit, co námahy a úsilí se za touto na pohled primitivní větou skrývá. Dnes už to však neplatí.

Těžké a nemotorné kovové mlýnky nahradily moderní elektrické přístroje. Který mlýnek na maso je právě pro vás ten nejvhodnější a kolik je do něj potřeba investovat? Na tyto a další obdobné otázky vám odpoví následující článek.

V moderní době si člověk dokázal mletí masa natolik zjednodušit, že ruční mlýnky pomalu vytlačují elektrické. U elektrických mlýnků je dobré při výběru sledovat účinnost motoru. Ta nám vyjde, když výkon vydělíme příkonem. Čím vyšší číslo získáme, tím je motor mlýnku účinnější.

Máma mele maso...Co můžete mít navrch

Tyto jsou navíc opatřeny dalšími přídavnými zařízeními, jako jsou nástavce na plnění střívek přímo po semletí, sítka pro hrubé či jemné mletí nebo lis na ovoce. Nástavce na plnění střívek oceníte zejména při výrobě domácích uzenin nebo zabijačkových pochoutek, lis na ovoce pak při přípravě mletých ovocných pokrmů zejména pro děti. Dalším vpravdě praktickým doplňkem je nástavec k tření a plátkování například brambor.

Myslete na kapacitu

Při výběru elektrického mlýnku na maso je potřeba dbát na kapacitu mlýnku, která se udává ve hmotnosti semleté potraviny za minutu. Většinou to bývá něco kolem 1,5 kilogramu, u kvalitnějších mlýnků i o něco více. U poloprofesionálních a profesionálních řeznických strojů není problém semlít za minutu přes dvě kila masa. Pro možnost semletí většího množství najednou do mlýnku se k některým přístrojům dodává i velká nasazovací nádoba. Hlavice u moderní elektrických strojů mají motorek vybavený jištěním, které v případě jeho zablokování velikým množstvím masa nebo jiné potraviny zabrání jeho poškození nebo spálení.

Máma mele maso...Multifunkční pomocník

Mlýnek na maso může fungovat rovněž jako lis na ovoce, stroj na výrobu uzenin, paštik a dalších specialit. Pokud chceme, můžeme mlýnek přeměnit na praktické a rychlé struhadlo, které nám ušetří namáhavou práci a také mnoho drahocenného času, který strávíte prací s obyčejným struhadlem. Několik různých vyměnitelných nástavců na strouhání nám umožní strouhat ovoce, stejně jako různé druhy sýrů. Další speciální nástavec na protlačování těstovin dokáže pomoci při přípravě například domácích špaget.

Údržba stroje je velice snadná. Nástavce a hlava mlýnku se dají jednoduše opláchnout vodou. Někteří výrobci uvádějí způsob čištění přímo v manuálu. Co se týče ceny, ta se pohybuje přibližně v rozmezí 1.500-3.500 korun. Pokud se zeptáte specializovaného prodejce, doporučí vám přístroj v ceně kolem dvou a půl tisíc. Tyto mlýnky již mají vysokou životnost, všechny základní funkce a jsou k nim obvykle dodávány doplňky, které učiní z mlýnku na maso multifunkčního pomocníka pro každou příležitost.

Zdroj: Spotřebiče.cz

Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
na maso.....do myčky? tak to nevím,já ho tam jednou dala a ta nerez část zčernala a nešlo to nijak napravit,co mám jiný,meju v ruce
Obrázek uživatelky
profil
Není lepší koupit už pomleté maso, než potom čistit a umývat mlýnek, kvůli půl kila sekané?
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles