Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Melouny jak je neznáte

2. 08. 2009 | Domácnost

Meloun  je zelenina patřící do čeledi tykvovitých.  Na světě se pěstuje mnoho druhů melounů, které mají různou barvu a také tvar. Jedná se o teplomilnou rostlinu, kterou zničí první mrazy. Úrodu melounů sklízíme na konci léta v červenci, nebo srpnu. U nás melouny pěstujeme především v teplejších oblastech, kde se též pěstuje vinná réva.

Melouny dělíme na dvě hlavní skupiny, vodní a cukrový. U nás je oblíbený především vodní meloun s červenou dužinou. Patří mezi nízkokalorické potraviny, které obsahují kyselinu listovou, jablečnoucitrónovou. Jsou velkým zdrojem železa a vápníku. Plody mají vysoký podíl vitamínu A, vitamíny skupiny B a bohaté zdroje vitamínu C.

Melouny jak je neznátePro svůj vysoký obsah vody jsou výborným prostředkem na pročištění organismu. Zejména na pročištění krve a ledvin. Udržují pokožku svěží a hladkou. Konzumací melounů si zlepšíme náladu a zmírníme stres.

Vodní melouny obsahují kromě vody také hodně cukrů.

Melouny jsou dobrým pomocníkem při hubnutí. Obsahují hodně vody, která uhasí žízeň a  také dobře pročistí organismus. Pročištění organismu pomocí melounů je chutné, velice příjemné a jednoduché. Melounovou dietu dobře uplatníme v letním období, kdy člověk nemá velkou chuť k jídlu.

Melounová dieta

Během celého dne jíme meloun a můžeme pít pouze čistou vodu, případně zázvorový čaj. Zázvorový čaj koupíme v lékárně. Melounová dieta trvá jeden až tři dny. Meloun má mít při konzumaci pokojovou teplotu.

Melouny se také dobře uplatní v kosmetice

Pleťová maska z melounu                                                                    Pokožku vyhladí a hydratuje ji. Tenké plátky melounu, necháme odkapat a přiložíme na pleť i dekolt.

Vnitřním užíváním melounů zlepšíme kvalitu vlasů a kůže.

Konzumací melounu může také připravit pokožku na účinky slunečního záření. Beta- karoten je obsažený v cukrovém melounu.

Melouny jak je neznáteMeloun v kuchyni

Meloun patří pro svou vynikající chuť a vysoký podíl vitamínu a nerostných látek k velice oblíbenému druhu zeleniny. Využíváme je jako dekoraci, při přípravě míchaných nápojů, jak alkoholických tak i nealkoholických. Plátek melounu dáváme na okraj skelničky. Dál se používá na přípravu různých salátů v melounové slupce.

Oblíbený alkoholický nápoj „Opilý meloun“
Do melounu vyvrtáme díru a pomocí trychtýře dovnitř nalijeme studenou vodku. Takto připravený opilý meloun dáme na jeden den do lednice - alkohol se naváže na vodnatou dužinu, která se konzumuje.

Vyzkoušejte další zajímavé recepty s melounem!

Salát se šunkou a jahodami

Melounová bomba

Grand-Toni

Malinovo-melounový koktejl

Marta – čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
mnam,mnam,Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
chutia mi hocijake
Obrázek uživatelky
profil
mám ráda,s tou zelenou slupkou bývaly červenější než jsou ty žíhaný.Dala bych siSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
a jeho "bratránek" patizon a "sestřenka" cuketa byly zelenina Smajlík Ono mate to, že je sladký a prodává se s ovocem, ale když si člověk vezme jak roste, z čeho se seje, jak vypadá rostlina ...
Obrázek uživatelky
profil
¨dala bych si melounek Smajlík to asi málokdo ví, že to je zelenina. Já jsem se to dozvěděla ve škole SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles