Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Houpací síť je spolehlivou zbraní proti podzimním chmurům

27. 10. 2014 | Moderní bydlení
Léto už nekompromisně skončilo a jak už to tak bývá, v příštích několika měsících budeme trávit venku mnohem méně času. Týká se to samozřejmě i dětí, které tento fakt mnohdy nenesou zrovna lehce.

Nejen jim, ale i dospělým se tak může stýskat po letních radovánkách a relaxaci, mnohdy spojené s lenošením na chalupě, třeba v houpací síti. Její charakteristický pohyb navozuje pocity uvolnění a pohody, což ve spojení s čerstvým vzduchem a zpěvem ptactva patří dozajista k velmi příjemným formám relaxace. Ale proč se jí vzdávat jen kvůli nepřízni počasí?

Nikdo neřekl, že houpací síť nemůžeme zavěsit také v interiéru, ba naopak. Při troše šikovnosti a správném výběru barev může tvořit velmi originální a zároveň funkční bytový doplněk. Ostatně v Brazílii je houpací síť přirozenou součástí domácnosti a slouží nejen k náhodnému odpočinku, ale i jako klasická postel.

houpací síťSítě jsou umístěny tak, aby vznikl hluboký oblouk, zhruba v třímetrové délce. Ne každý také ví, že aby zůstala záda ve správné (tedy rovné) poloze, měl by člověk v síti ležet šikmo, tedy z rohu do rohu. Nehrozí tak navíc převrácení, resp. vypadnutí ze sítě.

Houpací sítě můžeme nalézt ve dvou základních variantách – bez tyčí a s tyčemi, přičemž záleží pouze na osobních preferencích člověka.  Další možné dělení sítí je dle jejího využití – kromě klasických sítí pro jednu osobu existují dokonce i pro dvojice nebo XXL sítě pro celé rodiny. Samozřejmostí pak jsou sítě pro děti do 40 kg nebo kombinace sítě a kolébky pro děti do jednoho roku.

I materiály sítí se mohou lišit – opět záleží na jejich účelu. Tradiční houpací sítě jsou tkané na ručních stavech a vyznačují se velkou pevností tkaniny. Používají se extra silná bavlněná lana odolná proti přetržení, výjimečná pozornost je pak věnována nejcitlivějším místům - přechodům mezi sítí a zavěšením. Poutka jsou ručně zpracována a posílena proti prodření, což zaručuje vysokou pevnost a stabilitu sítě. Neopomenutelným bodem je také garance nezávadnosti barev, které jsou při výrobě sítí použity, což je důležité zejména v případě jejich styku s dětmi.

A jak houpací síť udržovat?

Odborníci doporučují prát v ruce na 30 stupňů. Velkou pozornost je třeba věnovat důkladnému vysušení (to se týká i v případě zavěšení sítě venku, kde je vystavena například dešti) a následnému skladování na suchém místě, aby nedošlo k plesnivění materiálu a síť vydržela co nejdéle.
Teď, když o sítích víme vše, nezbývá nic jiného, než si vybrat si variantu, která je našemu srdci nejbližší, zapnout si příjemnou hudbu a vrhnout se do světa snění a relaxace.

Nevzdávejme se léta tak snadno!


Zdroj: Forliving.cz

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Nad houpací sítí jsme dlouho uvažovali a nakonec koupili od Houpáníčka rovnou dvě - jednu na zahradu a druhou domů. Je to fakt příjemný relax.
Obrázek uživatelky
profil
a my měli doma donedávna houpacího koně- ten je nejbezpečnějšíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
a kam ji pověsit v paneláku?Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlík Tak to už bych nikdy nechtěla,jednou nám z houpací sítě vypadla dcera a vyrazila si dech. To jsme měli nahnánoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
to tak na uvolnenie...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles