Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak nejlépe vybrat koupelnový nábytek

10. 02. 2012 | Moderní bydlení
Chcete, aby vaše koupelna působila vždy uklizeně? Vybavte ji vhodným koupelnovým nábytkem. Ledabyle poházené kosmetické pomůcky, kartáčky na zuby a jiné drobnosti, bez kterých se v koupelně neobejdeme, bohužel vždy budí dojem nepořádku a neuspořádaného prostoru. Není proto nic snazšího, než je uschovat za dvířka skříněk, aby nebyly na očích.

Prvním kritériem pro výběr vhodného nábytku by měla být velikost místnosti. Do koupelny v panelovém domě se často nevejde nic víc, než koš na prádlo a skříňka s umyvadlem. Malý prostor nemůžeme zastavět nábytkem a nevhodnými zařizovacími předměty. Důležitá je vzdušnost. Robustní nábytek a hluboké skříňky koupelnu zabetonují.

Skříňka do koupelnyKoupelnové umyvadlo je vhodnější závěsné, protože prostor opticky nestísní. Pod něj lze instalovat skříňku na drobné předměty. Výběr je velký, takže je možné koupit kousek, který vypadá subtilně, ale přesto pojme dostatek věcí. Praktická může být závěsná skříňka se zabudovaným umyvadlem, která nezabere příliš prostoru a lze pod ní snadno uklidit. Odborníci také doporučují využívat zrcadla, která prostor opticky rozšíří. 

Pro všechen nábytek, nejen ten koupelnový, obecně platí, že dlouhodobý kontakt s vodou mu škodí. Nesmí stát ve vodě, voda se na něm nesmí ani dlouhý čas držet nebo po něm stékat. Vlhké prostředí ale samozřejmě problémem není. Koupelnový nábytek je vlhkosti přizpůsoben, rozhodně ji nebude vstřebávat a následně bobtnat.
Nejnáchylnějším místem jsou hrany, u kterých je velice důležité, aby byly kvalitně překryty páskou. Pokud se nábytek upravuje, např. se vyřezává otvor pro umyvadlo u desky, je důležité řez zakrýt silikonem, aby na něm nebyla žádná odkrytá plocha, kterou by mohlo docházet k nasakování vody.

Ač je dřevěný povrch nábytku i v koupelnách velmi populární, dřevo-masiv jako takové se k jeho výrobě téměř nevyužívá. Obvykle se používají laminované dřevotřískové desky či MDF desky s folií s dekory různých druhů dřeva nebo lakované. Mezi nejpopulárnější dekory patří ořech, buk, dub, bříza, wenge, ale i zebrano, makasar nebo modřín.

koupelnaCo se barevnosti týče, dekor dřeva a bílý lak patří mezi klasiku, která nikdy nezestárne. Zejména bílá nyní slaví svou renesanci.
Často se ale lze setkat i s extravagantními barvami jakými jsou fialová, růžová nebo pistáciová. Jedná se ale spíše o výstřelky, které nemají příliš šancí se na trhu dlouhodoběji prosadit. Vzhledem k tomu, že je nutné sladit koupelnu jako celek - tedy obklady, dlažbu, nábytek i sanitární keramiku dohromady, nejčastěji padne volba právě na bílou barvu, která se nejsnáze kombinuje.

Nápaditost a praktičnost řešení se odráží rovněž ve způsobu otevírání dvířek skříňkových modelů. Je možné je otvírat shora či zespodu, existuje však i možnost instalace dvířek jak pro levé, tak pro pravé otevírání.

Zdroj, foto: SIKO

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak nejlépe vybrat koupelnový nábytek:

Jak nejlépe vybrat koupelnový nábytek
Jak nejlépe vybrat koupelnový nábytek
Jak nejlépe vybrat koupelnový nábytek
Jak nejlépe vybrat koupelnový nábytek
Jak nejlépe vybrat koupelnový nábytek
Jak nejlépe vybrat koupelnový nábytek
Jak nejlépe vybrat koupelnový nábytek
Jak nejlépe vybrat koupelnový nábytek
Jak nejlépe vybrat koupelnový nábytek
Jak nejlépe vybrat koupelnový nábytek
Jak nejlépe vybrat koupelnový nábytek
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Taky se mi dnešní tvary nelíbí,umyvadlo připomíná výlevku,Jen o takové velké koupelně si mohu nechat jen zdát.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezký článek...Smajlíkpotřebný...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
mně se nový nábytek celkem líbí, do každé koupelny se hodí něco jiného a každý má jiný vkus.
Já mám z dovolené zkušenost s krásným umyvadlem - s takovým jako je na fotce u článku: hranaté a skoro rovné u odtoku.
Nepraktické! Špatně odtéká voda a rohy se špatně vymývají.
Obrázek uživatelky
profil
mě se dnešní nábytek líbí, když se správně nakombinujeSmajlík ale opět ne všechen - mám raději dřevo a sklo..plasty se mi nelíbí
Obrázek uživatelky
profil
článek pěkný,ale dnešní nábytek si mi vůbec nelíbí,asi jsem staromodníSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles