Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se žije s robotickým vysavačem

20. 10. 2016 | Moderní bydlení
robotický vysavač











Už jste o něm možná slyšeli,
nebo ho dokonce viděli u známých na návštěvě, ale stále nevěříte,
že „TO“ funguje? Kulatá věc, co jezdí po podlaze a jakoby mimochodem
při tom uklízí. Před 10 lety byl robotický
vysavač naprosté sci-fi, ale dnes už pomáhá běžně v mnoha domácnostech.


Příchod robotických vysavačů do našich domovů byl podobný jako kdysi příchod myčky na nádobí.  Počáteční nedůvěra podpořená mnohdy mužskými argumenty typu: „ Na co potřebujeme myčku, když nádobí myje manželka?“ byla nakonec překonána a dnes je myčka součástí téměř každé domácnosti. Ušetří spoustu času, nahradí každodenní umývání nádobí, a když některé pekáče umýt nezvládne, bez problému je umyjeme ručně. Ale už bychom si to bez ní nedovedli představit. A s robotickými vysavači je to vlastně obdobně. Ušetří spoustu času, nahradí každodenní úklid podlahy od prachu a prachových chuchvalců. A jednou za čas vyndáte klasický vysavač, abyste udělali ten „velký“ úklid a vysáli třeba i pohovku nebo pavučiny v rozích. Kdo ho doma má, život bez něj si už neumí představit. A mnozí muži opět namítají: „Na co potřebujeme doma další „hračku“, když pěkně uklízí manželka!“. Ale ženy, nenechte se odradit a udělejte svůj život příjemnější.

robotický vysavač




















Robotické vysavače nahradí každodenní uklízení podlahy a doma udržují stálý pořádek. Jen si to přestavte, ráno odejdete do práce a robot automaticky začne s úklidem. Vysaje prach pod nábytkem, bočními kartáčky vymete rohy a chuchvalce prachu podél stěn, uklidí drobky od snídaně pod jídelním stolem. Pokud zjistí na podlaze naschlou špínu nebo více nepořádku, hned to pozná a na znečištěné místo se zaměří více. Po úklidu se sám zaparkuje do nabíjecí stanice a je připraven na další den.

Robotický vysavač
























Pokud máte doma kočku, psa nebo jiného mazlíčka, velmi dobře znáte nutnost denního úklidu, který s robotickým vysavačem jednoduše můžete hodit za hlavu. Robot je vybaven řadou senzorů, které mapují prostředí a díky kterým nespadne ze schodů nebo nenaráží do nábytku. Někdy je potřeba trochu uzpůsobit byt pro jeho snazší pohyb, ale co by člověk neudělal proto, aby si ušetřil půlhodinku času denně, vždyť to je 14 hodin měsíčně nebo 168 hodin ročně! A mnohdy stačí jen posunout křeslo o 10 cm, aby jej robotický vysavač mohl dobře objet a bez potíží pokračoval v úklidu.

robotický vysavač


























Robotické vysavače prošli za poslední roky velkým vývojem. Dnes už jsou k dostání různé typy vysavačů, přes specialisty na domácnosti s koberci nebo pro moderní byty s plovoucími a vinylovými podlahami. Robotické vysavače vysávají, nasucho stírají jemný prach, robotické mopy vytírají na mokro a robotické vysavače s vytíráním dokonce vysávají a vytírají současně.
Mnohé jsou dokonce vybaveny spoustou digitálních vychytávek a online aplikací se snahou udělat uklízení zábavnější, ale ruku na srdce, uklízení nikdy asi nebude zábava a hlavním parametrem robotického vysávání by měla stále zůstávat kvalita úklidu.

robotický vysavač

























Ideální je, když robot zvládne úklid podlahy kompletně a nepotřebuje od Vás již žádnou asistenci. Při mokrém vytírání si sám předvysaje podlahu a Vy nemusíte dopředu zametat nebo vysávat. Některé robotické mopy dokonce hladkou podlahu při vytírání rovnou i vysouší, a tak je hned připravena k užívání. Vysoušení navíc chrání citlivé podlahové krytiny před nadbytečným provlhčováním.

robotický vysavač

























Dalším důležitým parametrem je samozřejmě schopnost sání. Novinkou je využívání elektronicky řízených BLCD motorů, které dosahují až 3x vyšší sací síly než klasické elektrické motory. Na běžně uklizeném koberci tak robotický vysavač vysaje ještě vrchovatý koš prachu. To se člověk až zastydí, jak měl doma „uklizeno“. Velmi populární se v poslední době staly robotické vysavače s vytíráním. Nabízejí spojení klasického robotického vysavače s robotickým mopem, který obsáhne kompletní úklid podlahy a to vše za jednu cenu.

Výběr robotického vysavače, určitě není snadný, ale rozhodně stojí za to, mu věnovat čas a energii, kterou Vám poté mnohonásobně vrátí. Není tedy na co čekat pokud ho ještě nemáte. Život s robotickým vysavačem je jednoznačně prima.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ale ten by se mi líbil moc a hodil do domacnosti
Obrázek uživatelky
profil
šperky jsem také nestihla a bankovek tuším 5 Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík :-D Smajlík
A navecer jsem nestihla sber sperku, pac jsme dosli pozde z venku Smajlík
Kdyz se dari, tak se dari Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
i ty brute SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Mam jen dva, prisla jsem pozde, dnes nejak trvalo uspavani deti...ale aspon na zaver sperky Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles