Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vybrat sněhovou frézu

6. 12. 2011 | Moderní bydlení
Vyhněte se úmornému odklízení závějí a pohoršeným pohledům souseda, který se zrovna sklouzl po neupraveném chodníku před vaším domem. Sněhové frézy usnadňují zimu řadě českých domácností, sníh totiž díky nim odklidíte bez větší námahy. Máme pro vás pár tipů, jak frézu správně vybrat.

Na začátek byste měli vědět, že existují tři hlavní kategorie sněhových fréz – benzínové jednostupňové a dvoustupňové a také elektrické sněhové frézy. „Každy typ má svoje výhody a zápory, nicméně nejvíce kupovanými jsou benzínové dvoustupňové frézy,“ říká Pavel Čečrdle z oddělení Hobby a zahrada.

Než začnete vybírat, je potřeba si ujasnit několik věcí:


Jak vybrat sněhovou frézu

1. Uklízený povrch
Jedním z nejdůležitějších faktorů při nákupu sněhové frézy je typ plochy, kterou budete čistit. Máte-li dlážděné chodníky a příjezdové cesty, bude jednostupňová sněhová fréza stačit. Pokud máte na zahradě nebo před domem nezpevněné povrchy, raději zakupte výkonnější dvoustupňový stroj.

2. Velikost plochy pro odklízení
Pro větší plochy, jako jsou příjezdové cesty přes 40 metrů dlouhé, se doporučuje použití dvoustupňové sněhové frézy.

3. Typ odklízeného sněhu
Jednostupňovou frézu využijete pouze na odklízení čerstvě napadlého sněhu, který není uježděný, mokrý nebo přemrzlý. Jednostupňová fréza totiž nedokáže takový sníh odkrojit.
S dvoustupňovou frézou můžete odklízet jakýkoliv druh sněhu. Tyto frézy si poradí s čerstvým, přemrzlým nebo mokrým sněhem. Dvoustupňovou frézu nezastaví ani ušlapaný nebo uježděný typ sněhu, který fréza pilovým šnekem odřezává.

4. Kolik chcete do frézy investovat a zda chcete nadstandardní funkce
Světlomet: Pro práci za tmy nebo ve špatně osvětlených místech je lepší vybrat frézu se světlometem.
Elektrický start: Pro snadný start bez nutnosti startovat frézu tahem lanka zvažte koupi frézy s elektrickým startérem. Elektrický start musí být zapojen do zásuvky prodlužovacím kabelem. Poté stačí stisknout tlačítko Start na řídící jednotce, tím dostanete motor do chodu. Následně odpojíte kabel a můžete začít s odklízením sněku.
Podle kombinace výše uvedených faktorů už snadno rozhodnete, jaký typ frézy pro vás bude nejvhodnější.

Elektrické sněhové frézy

Jsou určeny pro odklízení čerstvě napadnutého sněhu na menších a pevných plochách (asfalt, beton). Sněhová fréza je tichá a lehká, proto je také tento stroj snadno ovladatelný. Tyto frézy vyžadují minimální údržbu. Elektrická fréza je limitována délkou prodlužovacího kabelu. Vyrábějí se v jednostupňovém provedení.

Benzínové frézy jednostupňové

Je poháněná samohybným šnekem s pryžovými hranami, což zajišťuje pohon pojezdu frézy. Díky tomuto originálnímu řešení se podstatně snižují nároky na obsluhu a je zaručen čistý sběr sněhu. Sníh je dopravován do odhozové skříně a odtud je rotorem vyhazován odhozovým hrdlem ven. Tento typ je vhodný pro rychlé odklízení sněhu z cest, nájezdů, chodníků a menších dvorků.

Benzínové frézy dvoustupňové

Jsou vybaveny konstrukcí ocelového přihrnovacího šneku. Ten si díky speciálnímu tvaru zubů na povrchu dokonale poradí i se zledovatělým sněhem a jeho úkolem je v první fázi přihrnout sníh k ústí vyhazovací turbíny. Ve druhé fázi je sníh pomocí této turbíny vytlačen do výhozového komínku. Díky této technologii je fréza schopná zpracovat daleko více sněhu za kratší časový úsek. Tento typ je vhodný pro rychlý úklid sněhu z větších ploch, chodníků, cest, parkovišť a podobně. Tyto frézy zvládnou v pohodě i nezpevněné povrchy.


Zdroj: MALL.CZ

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Už jsem se ptala, máme jen elektrickouSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ale nevím jako frézu máme....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles