Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak zabezpečit byt a dům – pozor na okna a dveře!

12. 06. 2009 | Moderní bydlení

Kvapem se blíží čas dovolených. A na ty se těší jak výletníci, tak zloději… Odborníci se shodují, že lidé, kteří se stali obětí vloupání, v 70 procentech utrpí duševní otřes, 88 procent z nich se obává recidivy a velká většina trpí pocitem strachu ve vlastním domě.  Prevence má proto své nezastupitelné místo.

Bezpečná okna

Jednou z možností jak zabezpečit okna před odjezdem na delší dobu, je zatažení rolet, ale ne pro každého je toto řešení možné, ať z finančního nebo praktického hlediska, navíc je to určité upozornění na nepřítomnost obyvatel bytu.

Rozhodně nikdy nenechávejte okna v době vaší nepřítomnosti v bytě vyklopená ani jinak nezajištěná, protože by mohlo dojít k jejich otevření nebo vylomení. Je-li na oknech Jak zabezpečit byt a dům – pozor na okna a dveře!mikroventilace, tedy čtvrtá poloha kličky, a je tímto způsobem větráno, není okno napevno zajištěno. Tento systém funguje tak, že horní část okna netěsní, křídlo v horní části zcela nedoléhá k rámu a díky tomu v bytě dochází k výměně vzduchu. Může se to zdát jako přijatelné řešení, vždyť kdo by toužil vrátit se po úžasné dovolené do nevětraného bytu? Ovšem pamatujte, že okno není při mikroventilaci pevně zajištěno a jde tedy snadno např. vylomit hlavně v přízemních prostorách, které jsou zvenčí snadno dostupné.

Ale zloději znají i mnohem jednodušší způsob, jak se do vašeho bytu dostat. Proč se namáhat s vylomením okna, když ho mohou jednoduše rozbít? V takovém případě vám dobře poslouží bezpečnostní fólie, které většině nezvaných návštěvníku dokážou pěkně znepříjemnit jejich nevítanou činnost.

Nedobytné dveře

Na ochranu vstupu by měl být kladen největší důraz. Dveře by měly být chráněny mechanickými zábranami a kvalitním zámkem. Pokud se rozhodnete pro elektronickou ochranu vašeho majetku, je důležitý i výběr systému, kterých je na našem trhu velké množství a pochopitelně v různé kvalitě.

Bezpečnostní desatero při odjezdu na dovolenou

1.  Nezveřejňovat termín svého odjezdu a dobu pobytu na dovolené

2.  Nechlubit se svou finanční a majetkovou situací

3.  Zkontrolovat pečlivě dveře a okna

4.  Nezatahovat závěsy, rolety a žaluzie (zloději se pak lépe krade, není-li vidět)

Jak zabezpečit byt a dům – pozor na okna a dveře!5.  Vytvořit zdání, že je v bytě někdo přítomen. Pozor na triky s visícím prádlem na šňůře! Upoutá zbytečně pozornost a i vy jako běžný kolemjdoucí si všimnete, že prádlo je stále stejné, čili majitelé nejsou doma.

6. Svěřte klíč od bytu důvěryhodnému a spolehlivému sousedovi nebo příbuznému, který bude byt pravidelně kontrolovat a vybírat poštovní schránku, popř. domluvte tuto službu s bezpečnostní službou

7. Využijte elektronické spínací zařízení, které podle nastavení rozsvítí světla, zapne rozhlasový přijímač, TV apod.

8.  Uložte žebříky a jiné nástroje, které by pachatel mohl použít při vloupání do domu či bytu

9.  Uschovejte cenné věci a doklady do bezpečnostní schránky nebo domácího trezoru.

10. Zdokumentujte své cenné věci nejen formou seznamu, ale i fotografií (šperky), případně sepište výrobní čísla přístrojů. Tyto informace pomohou policii v pátrání po odcizených věcech a pojišťovnám při likvidaci pojistné události

Zdroj: GEUS okna

Notburga
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
s okny jsem ve výhodě-bydlím ve 4 patře
Obrázek uživatelky
profil
mreže si nedáme a takto sa dá všetko rozbiť
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles