Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jakou podlahu zvolit do kuchyně?

29. 07. 2017 | Moderní bydlení
Při výběru podlahy je třeba zohlednit typ místnosti a frekvenci užívání. Jiná krytina je vhodná do vlhkých prostor a jiná do místností s vyšším stupněm zátěže. Kuchyně je však místem, kde se s kapalinami a nejrůznějšími formami zátěží musí podlaha potýkat denně. Hlavním kritériem je tedy v tomto případě praktičnost.

Kuchyně je tepajícím srdcem domova. Jako ústřední místo vašeho nabitého života si kuchyně zaslouží podlahu, která hravě zvládne zátěž těžké kuchyňské linky, nábytku i spotřebičů. Navíc velmi záleží i na hygieně. Je tedy nutné vybrat takovou krytinu, která snese intenzivní čištění a odolá nárazům, například když nám na ni spadne nádobí nebo ostré nástroje. Podlaha v kuchyni by také měla být protiskluzová.

Při výběru materiálu berte také v úvahu, že podlahu nebudete měnit každý rok. Vyplatí se proto investovat do kvalitní krytiny. Pozadu byste neměli zůstat ani s výběrem barvy. Obecně lidé často volí světlejší tóny, které prostor opticky zvětší a zútulní. Ti, co vyznávají modernu, se ale nebojí sáhnout po tmavších odstínech, které působí kontrastně ve spojení s bílou linkou.

Jaký materiál?


Dlažba

Mnoho z nás si snadnou údržbu spojuje s dlažbou, a proto bývá tato volba často na prvním místě. Dlažba však bývá pocitově chladná, přestože je na našem trhu mnoho odstínů s teplými barvami. Navíc, pokud nemáme podlahové vytápění, chladí při chůzi na boso.

Linoleum

Jednou z dalších voleb je linoleum. Jde o přírodní materiál, jeho nevýhodou je však náchylnost proti poškození. Linoleu v kuchyni hrozí otlaky od těžkého nábytku nebo poškrábání. Jeho pozitivní stránkou je snadná údržba a cenová dostupnost.

Korek

V nabídce podlahových krytin si našel své místo také korek, což je přírodní materiál, který poskytuje příjemný došlap. Podlahu je třeba ale pořádně nalakovat, aby do ní nepronikaly rozlité tekutiny.

Dřevo


Dřevěné podlahy jsou investicí, která se v dlouhodobém horizontu vyplatí. Dřevo jako přírodní materiál dodá interiéru jedinečnou atmosféru, útulnost a eleganci zároveň. Je navíc příjemné na dotyk i při chůzi naboso. Velkou předností dřevěných krytin je jejich hřejivost, a to i bez zabudování podlahového vytápění. Nevýhodou dřevěných podlah je jejich měkkost, jsou tedy náchylnější k opotřebení. Lze ji však několikrát obrousit a tím obnovit původní efekt. Nicméně při správné péči si krytina zachová svůj vzhled a vydrží několik desítek let. Vhodné je podlahu ošetřit olejem, voskem nebo lakem, který uzavírá dřevěné póry, a tím ji chrání před vlhkostí a nečistotami.

Vinyl – symbol moderny

Současným interiérovým trendem jsou vinylové podlahy. Jejich výhodou je schopnost vzít na sebe věrnou podobu dřeva či kamene, ale také jejich voděodolnost. Díky svému složení mají rozměrovou stálost a trvanlivost.

Laminát


V případě laminátových podlah si můžete být jisti, že vám po celá nadcházející léta poslouží jako odolná „základna pro vaření“. Laminátové krytiny vynikají trvanlivostí a odolností vůči nárazům. Některé podlahy jsou rovněž žáruvzdorné a tedy vhodné pro podlahové vytápění. Navíc na sebe díky inovativním technologiím výrobce dokážou vzít co nejreálnější podobu přírodních materiálů a tím dodají interiéru jedinečnou autentičnost.



Zdroj, foto: Quick-Step



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !