Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jarní mytí oken a jak ho mít rychle z krku

2. 04. 2019 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Možná na světě existují lidé, co okna myjí rádi a nevynechají jedinou příležitost. Možná. My ostatní se spíš snažíme mít mytí oken rychle za sebou a nemuset se k němu co nejdéle vracet. Ať tak či tak, podívejme se na to, jak si s jarním úkolem poradit rychle a bez komplikací.

Právě nám nastalo kalendářní jaro a je na čase si zase jednou umýt okna od bytu. Někdo už by myslel na Velikonoce a na to, jak se na čistém skle bude vyjímat ozdoba, ale praktická stránka věci je ta, že v momentě, kdy na jaře uschnou silnice a chodníky, první vítr zvedne veškerý ten zimní písek a polepí s ním parapet, rámy i samotná skla oken.


Co si připravit, než se do toho pustíme?


    • Kbelík na vodu
    • Mycí prostředek z obchodu
    • Hadřík, co nepouští chlupy
    • Gumovou stěrku

mytí okenCo říkáme na babské rady a různé alternativní postupy? Taky fungují, ale úspory budete počítat po korunách, takže se ještě rozmyslete, zatím co si kolem okna uklidíme.

    • Sundáme záclony a závěsy
    • Utřeme od prachu žaluzie nebo rolety
    • Odklidíme veškeré kytky, ozdoby, odlepíme papírové sněhové vločky a podobně (známe se)
    • Vysajeme nebo zameteme všechny pavučinky a snadno ukliditelný prach na parapetu a vevnitř v rámu (když se okno otevře dokořán)

Chemie ano či ne?


Chemie nás obklopuje a dostala se dokonce do solniček (NaCl)!!!

Ale teď vážně. Jestli máte obavy, čeho se při mytí oken nadýcháte, tak nemusíte. Složení mycích prostředků není žádné tajemství a není v tom žádné spiknutí - podobné látky najdete v mýdle, šamponu nebo jaru na nádobí. Jestli máte přesto pochybnosti, najděte si na internetu prostředek s atestem pro potravinářskou výrobu, tam to máte stoprocentně bezpečné i s kulatým razítkem.

Kromě saponátu, který je nejrychlejší a nejpohodlnější, mnohé časopisy radí ocet, slanou vodou, dětský šampon nebo vanilkový pudink. Všechny fungují, a to překvapivě dobře. Myslíme si ale, že pokud nejste v nouzi největší, není pro ně žádný rozumný důvod.


Začněte rámy oken


Nejvíc špíny nás čeká na rámech. Umyjeme je na prvním místě, abychom si špínu při nechtěném doteku později neroztírali po sklech. Poslouží nám naše věrný hadřík na okno a nebo hubka. Je možné, že bude po umytí rámů voda v kbelíku černá jako bota, takže pryč s ní.

U dřevěných oken dbáme na to, aby rámy zbytečně nezůstaly mokré. Pokud máme plastová okna nebo dokonce hliník, vlhkost nás netrápí, ale každopádně si pohlídáme, abychom okenní rám neodřeli nevhodným prostředkem (třeba na vany nebo trouby) nebo hrubou stranou houbičky (pozor na to).

Ve spáře oken (to je ten žlábek, co je vidět jen při otevření dokořán na nás čeká spousta zaschlého prachu. Použijeme houbičku nebo klidně i vyřazený zubní kartáček, párátkem prošťouchneme dírky, kterými má odtékat dešťovka ven na parapet.

Na samotná skla je nejlepší stěrka


Jestli jste si na svém miláčkovi (tím nemyslíme manžela ale auto) myli přední sklo na benzínce, tak gumová stěrka s mopem na druhé straně, kterou na pumpě používají, se nám bude skvěle hodit i na okna doma.

Koupit se dá s výměnnými návleky (froté jsou nejlepší) a na teleskopické tyči, se kterou si v bezpečí a ve stoje na patách můžeme troufnout i na světlíky a venkovní skla pevných oken.

Velkou výhodou je, že stěrkou okno zbavíme zbytků mycího prostředku tak dokonale, že ho poté nemusíme leštit. A nám jde přece o rychlost i o výsledek, že ano.

Pokud se přece jen najde šmouha, když bude kbelík vylitý, stěrka uklizená a ruce namazané indulonou, nepanikařte. Okno je už zbavené všech nečistot a tak nám bude bohatě stačit sprej na vitríny a zrcadla.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Mě to teprve čeká Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
nikto sa z tejto práce neteší,ale čo sa musí ,to sa musí.
Obrázek uživatelky
profil
mě tato práce čeká
Obrázek uživatelky
profil
U nás bagrují celou ulici Má to být až do konce 4ervna Tak snad je umyji až po prázdninách Hrůza
Obrázek uživatelky
profil
Umyji rámy, vezmu vysavač na okna. Jde to rychle a tak to dělám už cca 7 let
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles