Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Moderní bidet: hygiena i v malé koupelně

20. 02. 2012 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Když se řekne bidet, každý si představí malý záchůdek s vodovodním kohoutkem. Ve skutečnosti jde ale o nízko zavěšené umyvadlo určené k omývání intimních partií. V našich zemích není tento typ očisty příliš rozšířený, ale třeba ve Francii nebo Švýcarsku na něj nedají dopustit. A vědí proč. 

Historie bidetu

Slovo bidet pochází z francouzského výrazu označujícího poníka. Důvod je prostý: na bidetu se sedí úplně stejně jako na zmíněném lichokopytníkovi. Dějiny bidetu se datují zhruba od roku 1710, ale jeho vynálezce je neznámý. Jako první si tuto důmyslnou formu očisty intimních partií užívala francouzská šlechta. Mimo jiné například Madame de Prie nebo Marquise de Pompadour. Nadšeni z něj byli i jezdci francouzské kavalérie, jejichž citlivá místa při dlouhém pobytu na koňském hřbetě doopravdy trpěla.


Bidetové sedátkoProč si pořídit bidet


Pocit svěžesti a dlouhodobé ozdravné účinky: to jsou dvě hlavní výhody používání bidetu.

U žen jde především o prevenci a mírnění průběhu nejrůznějších infekčních a zánětlivých procesů pochvy a močového ústrojí. Omývání proudem teplé vody urychluje také rekonvalescenci po porodu a usnadňuje intimní hygienu v období menstruace.

Obě pohlaví pak ocení preventivní působení proti hemoroidům a dlouhotrvající pocit svěžesti. Bidetová sprška může také významně usnadnit používání toalety u seniorů a malých dětí. 

Významné je také ekologické hledisko: k výrobě toaletního papíru se používají škodlivé bělící chemikálie na bázi chloru a použitý papír je splachován do odpadních vod a komplikuje jejich čištění.

Bidetové prkénko do malých koupelen

Bidetové sedátko - realizace
Bidetové sedátko má proti klasickému bidetu jednu velkou výhodu:
není nutné kupovat další novou toaletu ani záchodovou mísu. Bidetové sedátko jednoduše namontujete místo klasického záchodového prkénka. Nejde o nijak komplikovanou záležitost. Stavební úpravy jsou minimální. K bidetovému sedátku je nutné pouze připojit přívod teplé a studené vody. Nic víc. 

Bidetová sedátka jsou na trhu k dostání v celé řadě modelů. Ten nejobyčejnější umí intimní partie „jen“ omýt a k jejich osušení budete potřebovat ještě speciální ručník.
Vylepšené modely jsou navíc vybaveny sušením za pomoci teplého vzduchu, několika mycímy programy nebo antibakteriální úpravou povrchu. Opravdu luxusní kousky mohou nabídnout např. vyhřívané sedátko, uhlíkový filtr na pohlcování pachů, dětskou pojistku nebo dálkové ovládání. Záleží jen na vás, co všechno od svého bidetu vyžadujete a jakou částku jste ochotni do svého zdraví a čistoty investovat.

Zdroj, foto: Bidetové sedátko


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Moderní bidet: hygiena i v malé koupelně:

Moderní bidet: hygiena i v malé koupelně
Moderní bidet: hygiena i v malé koupelně
Moderní bidet: hygiena i v malé koupelně
Moderní bidet: hygiena i v malé koupelně
Moderní bidet: hygiena i v malé koupelně
Moderní bidet: hygiena i v malé koupelně
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Máme bidetovou spršku asi 10let, už bych si bez ní nezvyklaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
super opravdu je! Máme ho 13 let a už si to bez něj nedovedu představit.
Obrázek uživatelky
profil
BIDET BY VŮBEC NEBYL ŠPATNÝ.
Obrázek uživatelky
profil
máme spršku a svůj účel to taky splní,a jak se s tím umývají boty to je paráda...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles