Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Od povlečení po plenky: Dopřejte dětem pohodlí v bavlnce

12. 10. 2019 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Do dětské postýlky nepatří nic jiného než přírodní materiály. Bavlna, která je typickým zástupcem přírodních materiálů, vyniká svojí hebkostí, je příjemná, prodyšná a také cenově dostupná. Jak správně vybrat povlečení, prostěradlo či plenky?

Protože spánkem a odpočinkem váš brouček tráví opravdu hodně času, bylo by zcela nevhodné zvolit povlečení vyrobené z umělých vláken - nejčastěji se jedná o mikrovlákno nebo mikroplyš – vyrábí se z polyesteru, to znamená z ropy! Povlečení do dětské postýlky by mělo být ušité z výběrové 100% bavlny. Někteří výrobci používají speciální ekologické barvy, které zajistí stálé zářivé odstíny i po mnoha praních.

Povlečení pro dětiJak správně vybrat prostěradlo?


Klasická matrace do dětské postýlky měří 60x120 cm, proto je v tomto rozměru nabídka dětských prostěradel nejširší. Této velikosti se při výběru matrace rozhodně držte, později si tak ušetříte trable se sháněním atypických rozměrů prostěradel. Pozornost věnujte výšce boku prostěradla, ideální výška je 10-15 cm. Máte-li matraci vyšší, výběr bude složitější. Do postýlky se hodí napínací jersay prostěradlo i hladké bez gumy. Prostěradla bez gumy jsou stále oblíbenou klasikou, zpravidla se jedná o 100% bavlněnou látku, kterou lze v případě potřeby prát na velmi vysoké teploty – na druhou stranu se musí žehlit. Napínací prostěradla jsou díky gumě o něco praktičtější, snadněji se povlékají a méně se shrnují. Guma však nesnese tak vysoké teploty při praní, ale nemusí se žehlit.

U napínacích prostěradel si dávejte pozor na složení, v obchodě najdete kvalitní jersey ze 100% bavlny, ale také ty s příměsí umělých vláken polyesteru nebo elastanu – ty se pro citlivou pokožku malých dětí příliš nehodí.

Bílé nebo barevné?


Výběr barvy záleží čistě na vašem uvážení. Na bílém prostěradle je rychle vidět každý flíček, ale i přes časté praní se nemusíte bát ztráty barevnosti. Barevná prostěradla zase jednoduše rozveselí postýlku i celý pokojíček, a když vyberete kvalitní výrobek od dobrého výrobce, rovněž se nemusíte bát toho, že by bylo prostěradlo po několika praních vybledlé.
povlečení do dětské postýlky

Nepropustná prostěradla jsou nepraktická


Prostěradla s tzv. nepropustnou úpravou jsou spíše nepraktická. V dětské postýlce vydrží přinejmenším pár dní a častým praním nepropustná ošetření a vrstvy ztrácí svou účinnost. Mnohem výhodnější je zakoupit obyčejná prostěradla a pod ně pořídit samostatný matracový chránič. Ušetříte si tak práci i peníze.

Látkové plenky jsou stále v kurzu


Plenky jsou jednou z hlavních součástí výbavičky pro miminko. Zvolit jednorázové, nebo látkové? To je dilema, které řeší velká část rodičů – s ohledem na životní prostředí, peněženku i pohodlí. Nespornou výhodou jednorázových plenek je jednoduché a nenáročné používání. Ekonomická a ekologická stránka oproti tomu jednoznačně hovoří pro látkové plenky. Počáteční investice se sice pohybuje v řádech několika tisíců korun, avšak pokud neplánujete početnou rodinu, můžete látkové plenky zakoupit, nebo naopak nabídnout na internetových bazarech. I když musíte látkové plenky prát a žehlit, u srdce vás může těšit pocit, že díky tomuto rozhodnutí ulevíte životnímu prostředí od další zátěže. Jednorázové plenky pro jedno dítě vytvoří kolem jedné tuny odpadu končícího na skládkách, nebo ve spalovnách.
látkové pleny

Poctivé, jako za časů našich babiček


Nová řada prémiových bavlněných plen značky Matějovský je příjemná na dotek i díky vysoké gramáži, která nemá v současné době na českém trhu konkurenci. Nabídka zahrnuje jak klasické látkové pleny bílé, tak potištěné - s oblíbenými dětskými motivy, jako je Krteček, Hello Kitty či Snoopy. Plenky jsou vyrobeny ze 100% bavlny a díky technologii tkaní v dutinné vazbě je zaručena zvýšená savost a měkkost. Jsou tak příjemnější na dotyk i díky vysoké gramáži 145 g/m2. Všechny čtyři okraje plenek značky Matějovský jsou šité, ne pouze stočené a entlované, díky čemuž nedochází ke tvarovým změnám po praní a zároveň se tak zvyšuje mechanickou odolnost výrobku.

Klasické bavlněné TETRA pleny, které jsou v péči o miminko nenahraditelným pomocníkem, jsou vyrobeny s vysokou gramáží 200 g/m2, dva okraje mají pevné a dva šité. „Využití najdou například jako osuška, podložka na přebalovací pult, tenká přikrývka, ale maminky je často používají i jako prostěradlo do postýlky,“ říká Alena Samková, ředitelka firmy Matějovský, tradičního českého výrobce povlečení a bytového textilu. „Látkové pleny mají atesty TZÚ (Textilní zkušební ústav) pro užití ve zdravotnictví a děti mladší 3 let,“ dodává Alena Samková.

Podle čeho vybíráte textil pro děti Vy?





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Od povlečení po plenky: Dopřejte dětem pohodlí v bavlnce:

Od povlečení po plenky: Dopřejte dětem pohodlí v bavlnce
Od povlečení po plenky: Dopřejte dětem pohodlí v bavlnce
Od povlečení po plenky: Dopřejte dětem pohodlí v bavlnce
Od povlečení po plenky: Dopřejte dětem pohodlí v bavlnce
Od povlečení po plenky: Dopřejte dětem pohodlí v bavlnce
Od povlečení po plenky: Dopřejte dětem pohodlí v bavlnce
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !