Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Postup pro malování obrázku na textil přes šablony

22. 06. 2008 | Moderní bydlení
Připravili jsme pro Vás seriál na pokračování o malování na textil, šablonách, motivech, savování atd.

V první části jste se dozvělěli, co všechno k malování na textil budete potřebovat:  Začínáme malovat na textil


V druhé části jsme pak již malovali obrázky na trička ze šablony: Malování obrázků ze šablony kopírováním s transferovou tužkou


Dnes budeme nanášet barvy na textil pomocí houbiček. Přinášíme Vám opět podrobný postup,  jak na to:


Malování na textil1) Zhotovte si šablonu z tvrdé fólie - poslouží Vám i průhledné desky na papír A4. Vystřihněte si základní obrys žádaného motivu. Pro motiv rybičky, jsem zvolila kombinaci tří barev. Musíte tedy vytvořit tři šablony - pro nanášení každé jedné barvy jednu šablonu.

2) Textil zajistěte proti prosáknutí barvy - např. do trička vložte staré noviny, aby Vám případně barva neprosákla až na zadní díl trička.



Malování na textil3) Připevněte šablonu na tričko pomocí papírové pásky, nebo LÉPE, pomocí fixačního spreje.

Zmíněná papírová páska se používá při malování pokojů. Je papírová, snadno se odlepuje aniž by zanechávala stopy.

Páska má většinou světle žlutou barvu.






Malování na textil4) Nalijte si trochu barvy do misky a houbičkou ji v misce rozetřete tak aby nebyla houbička barvou nasáknutá, ale jen lehce a rovnoměrně pokrytá.

5) Nanášejte houbičkou barvu lehkým poťukáváním. Pokud budete mít na houbičce hodně barvy, může se Vám stát, že prosákne i pod šablonu a výsledný obrys tak bude trochu rozmazaný :-(




Malování na textil6) Opatrně sundejte šablonu (nejdříve odlepte pásku :-). Sundejte šablonu hned, nečekejte až zaschne, nebo se Vám k tričku tak trochu přilepí a při sundavání si obrázek poškodíte.

7) Nechte zaschnout asi hodinu. Pokud jste si zkomplikovali život jako já a nanášíte více barev do jednoho obrázku, budet pokračovat stejným způsobem pro každou barevnou vrstvu. Vždy nejdříve nechte vrstvu řádně zaschnout!


Malování na textilToto jsou obrázky jak jsem přikládala šablony pro jednotlivé vrstvy.

Pokud jste šablony stříhali jako já do jedné fólie dejte si pozor abyste měli zakryté ostatní šablony - vložte mezi šablonu a triko např. silný papír (viz první obrázek), nebo ostatní otvory (šablony), které zrovna netisknete zakryjte páskou (viz druhý obrázek).


Malování na textilSlabým štětcem domalujte detaily obrázku - oči, pusu apod. Případně i obrysy, ale to už je skutečně pro velmi zručné, protože udělat slabou dlouhou stejnoměrnou čáru je otázkou dlouhé praxe.
 
Pravděpodobně zjistíte, že vytvořit hezký kvalitní obrázek je velká dřina, ale nezoufejte! Můžete to zkoušet stále znovu, každý nový výtvor bude lepší a lepší.





Zdroj: Davona

Hana Houbičková
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
trpělivost je to co mi chybí
Obrázek uživatelky
profil
Celkem jednoduché, chce to ale trpělivost a jistou ruku. V každém případě ale nesmí chybět jistá dávka fantazie a vkusu.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles