Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Proč je dobré mít sušičku na prádlo?

18. 10. 2012 | Moderní bydlení

S příchodem podzimu a chladnějších a deštivějších dní začíná mnoho domácností řešit, jak nejlépe a nejrychleji usušit prádlo i při nepřízni počasí. Sušení na balkóně nebo na zahradě se stává téměř nemožným a najít především v menších bytech prostor pro sušák s mokrým prádlem je mnohdy nesplnitelný úkol. Proto opět vyvstává otázka, zda se vyplatí mít sušičku prádla?

Úspora času

Sušičky prádla významně zkracují čas sušení, protože prádlo není nutné věšet na šňůry a čekat na jeho proschnutí. To je velkou výhodou nejen v zimě, ale i v létě v případě, že vyprané oblečení potřebujete mít brzy připravené k nošení.

sušička na prádloÚspora místa

Byť se to na první pohled může zdát jako nemožné, sušička šetří místo v domácnosti a to díky možnosti umístění na pračku, což je ideálním řešením i pro malé interiéry. Pro tyto účely výrobci dodávají speciální montážní sady, tzv. mezikusy, pro bezpečné umístění sušičky na pračku. Základna sušičky je spojena s pračkou za malý okamžik a toto spojení je pevné natolik, aby byla zajištěna maximální stabilita. Díky tomu je možné využít většinou prázdné místo nad pračkou a není nutné již řešit, kam postavit sušák na prádlo. Kapacita sušiček může být až 9 kg, je tedy příjemnější takové množství prádla usušit rychle a najednou, než je rozvěšovat na sušáky. Navíc součástí jednoho typu spojovacího dílu je i šikovná výsuvná polička ideální například pro odložení koše s prádlem.

Úspora energie

Dříve se sušičky dodávaly v energetické třídě maximálně B nebo C a jejich energetická náročnost uživatele odrazovala. Dnes již mnoho značek nabízí sušičku v energetické třídě lepší než A, proto není nutné se vysoké spotřeby energie bát.

Šetrné zacházení s textilními vlákny

Velikou výhodou sušičky je šetrné zacházení s textilními vlákny. Sušičky nabízí mnoho speciálních funkcí, které dokážou pečovat i o to nejjemnější prádlo a to i před spuštěním a nebo po ukončení sušení. Některé sušičky poskytují jemné sušení i pro zvlášť citlivé tkaniny jako např. vlna. Prádlo je po sušení nadýchanější a příjemnější na nošení. Navíc je mnohem snadnější následné žehlení, mnozí uživatelé jistě ocení, že některé tkaniny nepotřebují po sušení v sušičce žehlit vůbec.

sušička na prádloAntialergenní ochrana

Sušičky nabízejí řešení ke zmírnění problémů s alergiemi. Při sušení na balkóně ulpí mnoho alergenů ve vzduchu mezi vlákny tkaniny. Využitím sušičky tomu nejen předejdete, ale navíc, některé sušičky nejčastější alergeny z prádla likvidují díky speciálnímu cyklu Antialergení péče.

Sušičky jdou ruku v ruce s moderním designem

Nové sušičky dneška mají inovovaný vzhled sledující poslední trendy. Tradiční hranatá neprůhledná dvířka nahrazují kulatými prosklenými s rozšířeným průměrem plnícího otvoru. Sušičky tak získaly stejný atraktivní vzhled jako pračky a společně s nimi mohou ve vaší domácnosti vytvořit skvělou designovou dvojici.

Přijatelná cena

Dávno pryč jsou doby, kdy byla pro mnoho lidí cenově nedostupná. Navíc některé značky nově nabízejí akční cenovou nabídku na set pračky a sušičky, kdy je možné oba spotřebiče nakoupit za zvýhodněnou cenu.

A ještě rada na závěr: CO DO SUŠIČKY NEPATŘÍ?

Před vložením prádla do sušičky je důležité vždy zkontrolovat, zda je prádlo pro sušení v sušičce vhodné.

Visačky pro údržbu prádla

Zkontrolujte visačky na prádle, zejména pokud jej vkládáte do sušičky poprvé. Níže uvádíme nejběžnější symboly:

sušička na prádlo - používané symboly


Může se vkládat do sušičky.   

                              

Nedá se sušit v sušičce.


Sušit při vysoké teplotě.    


Sušit při nízké teplotě.


Prádlo nevhodné pro sušení v bubnu:

o Prádlo, které obsahuje gumové části nebo části z podobných materiálů nebo plastovou povrchovou úpravu (podušky, polštáře nebo větrovky z PVC) a jakýkoliv druh hořlavého předmětu nebo předměty, které obsahují hořlavé látky (ručníky znečištěné lakem na vlasy).

o Skleněná vlákna (některé druhy záclon).

o Prádlo, které bylo předtím čištěno zasucha.

o Prádlo označené kódem ITLC („Zvláštní druhy prádla“) , které se může čistit speciálními produkty pro úklid v domácnosti. Pozorně se řiďte pokyny.

o Příliš objemné prádlo (spací pytle, podušky, polštáře, velké přehozy na lůžko atd.), které se během sušení roztahují a brání cirkulaci vzduchu v sušičce.
Zdroj, foto: INDESIT


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Proč je dobré mít sušičku na prádlo?:

Proč je dobré mít sušičku na prádlo?
Proč je dobré mít sušičku na prádlo?
Proč je dobré mít sušičku na prádlo?
Proč je dobré mít sušičku na prádlo?
Proč je dobré mít sušičku na prádlo?
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
V článku je opomenuta hlavní výhoda pro mě - dokonale zbaví oblečení chlupů, jen je potřeba častěji kontrolovat filtry. Takže když máte domácí mazlíčky, tak paráda. My jsme vybírali nejlepší za nejnižší cenu dle https://www.arecenze.cz/recenze-susicek/ a heureky. Smajlík nemůžu si to vynachválit!!!
Obrázek uživatelky
profil
Ahoj, my máme tuhle sušičku: [url]http://nejsusicky.cz/susicka-beko-ds-7433csrx-recenze/[/url] a vybírali jsme ji právě kvůli tomu, že holka je alergička a tady tahle má nějaký program, co by měl být pro tyhle případy šetrnější. Takže ono to funguje nejenom tím, že se tam nezachycují ty alergeny během sušení ale i tím jak to probíhá vevnitř ;-) Nevím sice přesně jak to probíhá, ale hlavně že to pomáhá. A musím říct, že jsme s ní celkově docela spokojení. Docela se mi zamlouvá i to, že se ušetří místo a že to pak není potřeba moc žehlit většinou. Já můžu všem rozhodně koupi sušičky vřele doporučit ;-) A musím se smát komentářům lidí, co to ani nezkusili a už to zavrhují :-D
Obrázek uživatelky
profil
Sušičku zatím nemám, ale vážně uvažuji. Po rozvodu jsem se odstěhovala do malého bytu bez balkonu. Byla jsem zvyklá prádlo sušit na zahradě, ale co teď? Ze 7.poschodí ho hlídat venku moc nejde a sušák na prádlo razantně zmenší prostory už tak maličkého bytu. Ano, chci sušičku...
Obrázek uživatelky
profil
Zrovna jsem se sama pro sebe musela smát, když jsem měla na sobě tričko (které nosim již jen doma) a staré již přes 20 let, že by vydrželo tak dlouho sušení v sušičce?
Obrázek uživatelky
profil
Sušičku máme dohromady s pračkou, přišli jsme k ní složitým způsobem, sami bychom ji nepořizovali. Sušička každopádně spotřebuje dost elektrické energie a prádlo, které suší se tam postupně ničí, ale to se ničí i tím praním, že? Proto je filtr plný prachu, protože to z prádla udělá ten teplý vzduch, co se na něj fouká. Některé věci bez sušičky ale neusuším, např. péřovou bundu nebo kabát, který lze prát.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles