Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Romantika na zahradě

15. 04. 2008 | Moderní bydlení

Jen co se letos poprvé objevilo sluníčko a teploty se vyšplhaly nad bod mrazu, už můžeme číst o tom, jak nejlépe připravit zahradu na nadcházející sezónu. Je třeba shrabat listí, zkypřit záhony, prostříhat stromy a další „bezpodmínečně nutné“ jarní práce. Ne každý však chce dřinu v práci vyměnit za tu na zahradě, snad všichni ale mají chuť si jen tak posedět na prvních jarních paprscích a užít si klidu.

 

Vždyť ten váš malý kousek přírody se o sebe umí postarat sám, a když mu necháte trochu volnosti, nabídne vám idylická zákoutí jako stvořená pro snídaně v trávě a relaxaci.

 

Koutek jen pro mě

 

zahradni nabytekExistují způsoby, jak vytvořit upravenou, ale přitom romantickou zahradu s minimem vynaložené péče. Popínavé břečťany nebo psí víno vytvářejí jedinečnou rustikální atmosféru, zároveň jsou nenáročné a rychle rostou. Zakrátko tak můžete ze svého starého altánku vytvořit romantické místečko, kam si rádi zalezete s knížkou nebo jen sluchátky v uších. Zkuste se uvelebit na pohodlném lehátku ve stínu břečťanu ve svém oblíbeném koutku zahrady. Nebo doplňte lehátkem terasu, bude se na ní skvěle vyjímat. Není moc příjemnějších věcí než z domu vyjít ven a uvelebit se na slunečních paprscích. Lehátko je také téměř nezbytným doplňkem venkovního bazénu. Dejte ale pozor na výběr kvalitního materiálu, vlhkost u bazénu si žádá odolný nábytek.

 

Zahrada v bytě

 

Pokud jste spíše městský typ, ale rádi byste si užili přírody i ve svém bytě v centru a máte alespoň malý balkon nebo terasu, pak vám nic nebrání – fantazii se meze nekladou. Spoustou květináčů různých rozměrů a v různých výškách si na malém balkóně můžete vytvořit tu správnou umělou divočinu, která bude navozovat pravou romantickou atmosféru. Na vaši terasu nebo balkon se budou hodit nejen rozličné květináče, ale i koše a košíky s květinami a stojany na květináče. To všechno dá vaší květinové výzdobě pestrost a pocit správného romantického chaosu.

 

Nebojte se zdobit

 

Opravdové divy dokáží i na malém prostoru promyšlené dekorace. Stačí na stůl umístit čerstvě natrhané květiny ze zahrádky, prostřít ho ve veselých barvách a posezení na terase u letní svačiny získá mnohem chutnější rozměr.

 

Lavičky a vozíky – pohodlí nade vše

 

zahradni nabytek a detiJako stvořené do ukrytého květinového zákoutí jsou lavičky. Nejen, že jsou praktické a pohodlné, ale v zelené kulise navozují pocit skutečného parku. Navíc se můžete na příjemně měkoučkých poduškách i pohodlně uvelebit a jen tak lenošit. Lavička tak může nahradit rozměrnější lehátka a zároveň je pohodlnější než zahradní židle. Máte na zahrádce jezírko? Pořiďte si k němu lavičku a pozorujte vodní hladinu čeřenou letním vánkem.

 

Když si k ní na servírovací vozík položíte hrníček kávy a nějaký ten zákusek, pak vám na zahrádce už nemůže nic chybět. Servírovací vozíky jsou vůbec velmi šikovným doplňkem a způsobem, jak mít po ruce všechno, bez čeho se venku neobejdete. A když máte chuť na piknik v trávě, stačí jen doma naložit na vozík vše potřebné a odvézt ho na to nejromantičtější místo na zahrádce.

 

Co by to ale bylo za relaxaci, kdybychom nemohli odpočívat v příjemné společnosti. Samozřejmě, někdy je člověk rád, že na něj nikdo nemluví a má svůj klid. Ale oddych ve dvou u skleničky dobrého vína, když na zahradu dopadají šikmé večerní paprsky, má také hodně do sebe.

 

A nemějte strach vzít ven i děti. Na čerstvém vzduchu se spolehlivě vyřádí a vy budete mít více času vychutnat letní večery ve dvou, až děti budou spát.

 

Zdroj: Kettler

 

Mangovka

ChytráŽena.cz

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
já bych chtěla malý domeček a zahrádku,už kvůli dětem,bohužel jsme rádi,že utáhnem malý bytSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Také ráda relaxuji na zahrádce a moje vnučka je venku dokud ji nezaženeme domů.
Obrázek uživatelky
profil
posezení na zahrádce je krásné
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles