Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Trendy v obkladech a dlažbách: Návrat k přírodě

25. 03. 2013 | Moderní bydlení
Koupelna je dnes převážně místem relaxace a odpočinku. Místem, kde odkládáme každodenní starosti a čerpáme novou energii. Tomu odpovídá i její celkové ladění a vybavení, které často souzní se stylem zařízení ostatních místností interiéru.

Díky pestrosti nabídky si dnes vybere opravdu každý, dovoleno je téměř vše. Vyznavači minimalismu často sáhnou po elegantní šedé či po nestárnoucí černobílé kombinaci, příznivci industriálního stylu po imitaci betonu, nostalgické duše po aktuálním trendu retro a romantici svůj domov zařídí třeba v zámeckému duchu. Mnohé z nás jistě uchvátí také hit posledních let – neuvěřitelně věrné imitace přírodních materiálů.

Chtěli byste mít v koupelně krásnou dřevěnou podlahu, ale bojíte se vlhkého prostředí? Láká vás těžko opracovatelný kámen? Toužíte po drahém luxusním mramoru? To vše si dnes již můžete dopřát v podobě keramických obkladů a dlažeb zcela věrně napodobujících přírodní materiály.

Trendy v obkladech a dlažbách pro rok 2013: Návrat k příroděJe to dřevo? Není to dřevo?

„Dřevo, mramor, kámen - tyto materiály jsou využívány především jako stavební suroviny, ale pro své estetické vlastnosti se zároveň staly nedílnou součástí moderní architektury. Výrobci vyvinuli a začali používat moderní technologii glazování pomocí digitálního tisku. Tato metoda funguje na principu tisku fotografií pořízených digitálním fotoaparátem, čímž lze vytvořit zcela autentické kopie jakéhokoliv typu kamene, mramoru, travertinu, dřeva a dalších předloh. Imitace je tak přesvědčivá, že už ani na dotek pomalu nepoznáte, zda jde o dřevo či keramiku,“ vysvětluje Jana Líkařová.

Za trendem imitování stála právě myšlenka nahradit ne příliš vhodné materiály keramikou. Voda a vlhko totiž dřevu dvakrát neprospívají a kámen je zase složité opracovat na pravidelné a stejně široké dlaždice. Díky technologii digitálního tisku, která umožňuje vytvářet opravdu věrné kopie, se ale nakonec z tohoto původně provizorního řešení stal samostatný trend, o který neustále stoupá zájem.

Obklady s imitací se nevyužívají jen v koupelnách, ale stále častěji pronikají i na stěny ostatních obytných místností: do ložnic, obývacích a dětských pokojů.

Trendy v obkladech a dlažbáchRozkvetlá louka v koupelně

Vedle letos nešlápneme ani volbou florálních prvků. Motivy z přírody navíc napomáhají koupelnu ještě více vnímat jako oázu klidu, relaxace a nejen tělesné, ale i duševní hygieny. Květinová dekorace může tvořit jediný pozornost poutající prvek v jinak barevně čistém interiéru. Velmi populární jsou však také drobné kytičky na ozdobných listelách či na obkladech tvořících třeba stěnu sprchového koutu či vyplňujících prostor nad vanou.

I šedá umí být zajímavá

Ač vzhledem k oblíbenosti přírodních materiálů převládají jemné, neutrální a převážně teplé odstíny, z hlediska barevnosti je povoleno téměř vše. Pestrou paletu sytých a pastelových tónů v lesku a matu doplňuje nestárnoucí klasika černé a bílé, oblíbená je ale i čistě bílá jako dominující prvek. Čím dál více se prosazuje také vysoce elegantní šedá. Černá a šedá barva sice na někoho mohou působit ponuře, ale při správné kombinaci s ostatními barvami a jednotlivými prvky umí vykouzlit moderní a svěží koupelnu.

„Přestože jsou mozaiky lehce na ústupu, stále plní společně s dekory a listelami funkci ozvláštňujících prvků, které v povedené kombinaci dokážou místnost rozzářit. Dekorace v podobě prořezávaných obkladů geometrických tvarů ocení zejména ti, jejichž cílem je dosáhnout minimalistického designu s čistými a transparentními liniemi,“ uzavírá téma letošních koupelnových trendů Jana Líkařová.

Zdroj, foto: Keramika Soukup


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Trendy v obkladech a dlažbách: Návrat k přírodě:

Trendy v obkladech a dlažbách: Návrat k přírodě
Trendy v obkladech a dlažbách: Návrat k přírodě
Trendy v obkladech a dlažbách: Návrat k přírodě
Trendy v obkladech a dlažbách: Návrat k přírodě
Trendy v obkladech a dlažbách: Návrat k přírodě
Trendy v obkladech a dlažbách: Návrat k přírodě
Trendy v obkladech a dlažbách: Návrat k přírodě
Trendy v obkladech a dlažbách: Návrat k přírodě
Trendy v obkladech a dlažbách: Návrat k přírodě
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Velmi pekneSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc se mi to líbí.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Skvělé!
Obrázek uživatelky
profil
Je to velmi pekne,ale hlavne konecne nieco ine.
Obrázek uživatelky
profil
hezkéSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles