Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ušetřete si práci s parním čističem

21. 12. 2008 | Moderní bydlení
Bezesporu každá žena se při předvánočním úklidu nadře tak, že už jí jen těžko zbývají síly, aby si užila adventní atmosféru. Také přemýšlíte, jak si zjednodušit práci, aby vám zbylo více času na rodinu a věci, co vás baví?Poradíme vám pomocníka, se kterým jednoduše uklidíte vaši domácnost. A pozor! Není to jen tak obyčejný pomocník, pracuje totiž velice ekologicky a je vhodný především pro alergiky. Kdo je to? Přece univerzální parní čistič!

Tento čistič přináší do domácnosti neočekávané možnosti na poli komplexního úklidu. Díky němuekologicky šetrně a účinně vyčistíte různé druhy povrchů. Nemusíte mít na každou část domácnosti jeden přístroj. Parní čistič zvládne hladce vše, a to bez chemických látek a saponátů. Díky silnému odmašťovacímu a dezinfekčnímu efektu se vám podaří zničit všechny bakterie a nežádoucí mikroorganismy naprosto ekologickým způsobem. Oceníte ho především v případě, že někteří z vašich blízkých trpí alergiemi nebo astmatem. Parní čištění nevíří prach a neznečišťuje vzduch, a tak nezatěžují dýchací cesty.

Jak to, že je tak účinný?

Při normálním běžném úklidu odstraníte nečistoty často jen z povrchu věcí. Dostat se do spár, úzkých mezírek a pórů je nesnadné a téměř nemožné. Ale horká pára dokáže proniknout do takovýchto nepřístupných prostor a uvolnit usazenou špínu na povrch. Díky tomu si ušetříte práci a hlavně peníze, které už nemusíte investovat do spousty čisticích přípravků. Ušetřeno zůstane i životní prostředí.

Parní čistič funguje podobně jako tlakový hrnec neboli papiňák. Ten taky ohřeje vodu v uzavřené nádobě na teplotu varu, kdy se mění v páru. Tu pak postupně vypouští. Litr vody se ohřeje a změní v páru zhruba za 5-7 minut. Pak můžete začít vesele čistit. A co? Naprosto všechno. Dokáže zdolat všechny typy tvrdých ploch, ať již v kuchyni, koupelně, na WC, zvládne vyčistit i nábytek, sklo či zrcadlo a nezastaví se ani před textiliemi. K sehnání je dokonce parní čistič v kombinaci s žehličkou. To znamená, že si s ním můžete pohodlně vyžehlit své prádlo.


Jak vybrat ten správný přesně pro Vás?

Při výběru čističe se rozmyslete, jak velké plochy budete čistit a jaké funkce od něj budete vyžadovat. Na malé plochy vám dobře poslouží malý, levnější typ. Pokud ale budete chtít čistit velké plochy a budete vyžadovat všechny speciální funkce, tak vás uspokojí jen dražší typy vyšších tříd. Před koupí zkontrolujte výkon čističe. Při vysokém výkonu se rychleji zahřeje voda a čištění je rychlejší.


Parní čističKaždý parní čistič má jiný objem nádoby na výrobu páry. Kvalita páry na tom nezávisí. Záleží ale na tom, jak moc nádobu naplníte. Pokud nebude vrchovatá, pára bude od počátku kvalitní. Pokud ji ale naplníte moc, bude na začátku příliš mokrá a bude silně prosakovat. Volte i velikost nádoby podle toho, kolik toho budete chtít čistit, abyste nemuseli neustále čekat než se vám pára vyrobí. Tlak a teplota páry mají také vliv na rychlost čištění a závisí na výkonu.


Parní čistič má opravdu velký záběr využití a zaslouží si označení „multifunkční domácí prostředek“. Pomocí speciálních nástavců, trysek, stěrek a dalšího příslušenství vám vyčistí celou kuchyň i s linkou, sporákem či varnou deskou. Dlaždice se jen lesknou, podlahy také tak.


Speciální funkce:1) Parní čistič oživí vaše prádlo tak, že bude vypadat jako nové. Speciální doplňková tryska umožňuje snadné odstranění vlasů a žmolků z oblečení. Závěsy, záclony, ručníky, ubrusy – to všechno bude vypadat hladce bez použití žehlícího prkna. Pokud se ve vaší domácnosti kouří, pak zpozorněte. Pára dokáže dokonce vytáhnout z látek pachy, takže bude vaše domácnost voňavá. 2) Parní čistič dokáže spolehlivě a bez námahy umýt i okna. To oceníte právě teď při předvánočním úklidu. Stačí zapnout čistič, bodovým paprskem nanést páru a pak stěrkou setřít.


Parní čistič je prostě lákavý a každá hospodyně by ho jistě ocenila. Na trhu jsou nabízeny typy ve vyšších i nižších tříd a podle toho je i finančně náročná jejich koupě. Nejlevnější přístroj se dá sehnat již od dvou tisíc. Průměrný přístroj, který bude mít dobrý poměr kvalita: cena, vás vyjde zhruba na čtyři až šest tisíc korun. To není mnoho. Zdraví vaší rodiny za to stojí, stejně jako ušetřená síla z úklidu.


Zdroj: Spotřebiče.cz

DanielkaZ
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
parní čistič můžu doporučit,je to supr věc a ušetří nejen čas,ale i vaše ruce Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
nemám ho, ale chcela som vidieť aspon pár odporúčaní, že za to stojí
Obrázek uživatelky
profil
mám doma po tchýni,. ještě jsem nezkoušela, ale už brzo zkusím aspoň vyčistit koupelnu a WC
Obrázek uživatelky
profil
Já mám parní čistič a jsem s ním spokojená udělá mi službu velkou na okna ho zkusím jak se oteplí můži dopručit
Obrázek uživatelky
profil
Samozřejmě se bavíme o kvalitním čističi, který dá do pucu především podlahu - plovoucí a dlažbu. Navíc krb a sporák. Pára se totiž dostane tam, kam Vy vůbec, takže okraje a tlačítka kolem myčky, sporáku a pračky jsou stále čisté. Nemluvím o spárách u kachliček a dlaždic - vše je v mžiku čisté. Dříve v koupelně na spáry kartáček na zuby a drhnout a drhnout. Nikdy více a díky za tuto mojí pravou ruku. Když si ho půjčila před Vánoci sestra, také nevěřila, až se přesvědčila. Už ho má také doma.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles