Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Víte, jak správně pečovat o přikrývky a polštáře?

14. 06. 2020 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Kdo by nemiloval spánek v čisté a svěží posteli. Povlečení pravděpodobně perete a vyměňujete pravidelně, jak je to ale s přikrývkami a polštáři? Jak byste se měli o vaše lůžkoviny starat tak, aby vám dlouho vydrželi jako nové?
Víte, jak správně pečovat o přikrývky a polštáře?











Pro polštáře a přikrývky obecně platí, že byste je měli prát alespoň jednou za rok vyprat, ideálně potom 2x. Častějšímu praní se ale vyhněte, mohli byste lůžkoviny poškodit a zkrátit tak značně jejich životnost, proto je neperte více než 4x. Peřiny a polštáře jsou vyráběny z více druhů materiálů, každý materiál si žádá individuální přístup při praní.

Přikrývky a polštáře z dutého vlákna


Polštáře a peřiny z dutého vlákna můžete prát doma v pračce, a to ideálně na 60 °C. Tato teplota vám dává jistotu, že se zbavíte nežádoucích potvůrek, jako jsou třeba roztoči. Pro praní můžete použít klasický prášek v menším množství. Pozor si dejte při ždímání, nastavte takový program, který bude ideální pro praní peřin a přikrývek, přičemž ždímání by nemělo trvat déle než 1 minutu. Sušit lůžkoviny můžete jak volně na sluníčku nebo v sušičce.

Víte, jak správně pečovat o přikrývky a polštář

Péřové peřiny a polštáře


Jak už to tak bývá, k přírodním materiálům se musíte chovat šetrněji. Péřové polštáře a přikrývky perte na nižší teploty, klasicky můžete zvolit program pro praní lůžkovin nebo na jemné prádlo. Nepoužívejte klasické prací prostředky, mohly by peří odmastit, čímž by se zničilo. V každé větší drogerii dneska už seženete speciální přípravky. Péřové peřiny nepatří na slunce, stejně jako špatně zvolený prací prostředek i slunce může peří v peřinách poškodit. Pro větší nadýchanost a také zabránění shlukování peří peřiny každých 20 minut protřepejte.
Když už zainvestujete do kvalitního peří, byla by škoda nezmínit možnost čistíren. V těch přesně vědí, jak se o péřové lůžkoviny starat tak, aby peří bylo skvěle očištěné a přitom neztratilo ani jednu ze svých kvalit. Čistírna je tak vždy jistota dobrého výsledku.

Nic není na vždy, ani peřiny


Kvalitní lůžkoviny by vám měly vydržet co nejdéle. Určitě ale ne navždy. Zpravidla byste přikrývky měli vyměnit po 5 - 10 letech, záleží ale na několika faktorech - jak často v posteli spáváte, jak moc se potíte a samozřejmě, jak často je perete a jak se o ně staráte. Polštář během spaní dostává zabrat poněkud více, na výměnu by mělo dojít zhruba po 2 letech. Přímo na polštáři totiž ležíte každou noc.

Pár tipů na závěr


Na závěr jsme si pro vás pár tipů, které je dobré začít praktikovat.
 

Víte, jak správně pečovat o přikrývky a polštáře?

   • Po probuzení vyvětrejte, ale postel nechávejte neustlanou. Zbavíte se vlhkosti a vyšší teploty, kterou lůžkoviny převzaly během noci z vašeho těla. Díky tomuto provzdušnění by se neměli v posteli množit roztoči.

    • Přikrývky a polštáře perte samostatně, nepřidávejte k nim žádné další věci (oblečení atd.). Pračka by měla být naplněná pouze z jedné třetiny.

    • Při sušení v sušičce volte nižší teploty sušení. A pokud toužíte po perfektně nadýchaných polštářích, přidejte k sušeným polštářům dva tenisové míčky zabalené do bílých ponožek.





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já kromě povlečení, které jsem objednala z https://www.povleceni-nelly.cz/loznice/ peru i čas od času potahy z polštářů a v létě dávám peřiny a polštáře ještě vyvětrat ven, když je hezky, a jak se nám pak spí pěkně, když mají peřiny tu pěknou venkovní vůni a jsou celé takové načechrané Smajlík .
Obrázek uživatelky
profil
Zdravím všechny. Ráda bych si pořídila polštář, který by byl takový plný a aby se po krátkém používání neslehl. Poradíte mi? Zatím jsem žádný nesehnala. Děkuji
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles