Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vybrat ideální bydlení pro rodinu

17. 03. 2013 | Novostavba
-Komerční sdělení-

Je to věčná otázka – pořídit si byt či dům? Navíc, pokud vybíráte bydlení nejen pro sebe, ale pro celou svou rodinu a děti, musíte zvažovat ještě daleko víc faktorů. Poradíme vám, na co se při výběru zaměřit. Navrch přidáme jeden tip na moderní bydlení.


Otázka ceny

Už dávno neplatí pravidlo, že dům je dražší než byt. Pokud zapátráte v cenách bytů v novostavbách ve velkých městech, zjistíte, že často vysoce přesahují ceny pozemků a domů na vesnicích. Nízké ceny těchto rodinných domků jsou pak ale vyváženy špatnými pracovními příležitostmi i dopravní obslužností v místě. Je tedy dobré přemýšlet i o nákladech na dopravu za zaměstnáním a službami.

Vysoký ÚjezdSrovnejte si priority

Nyní už tedy víte, že otázka ceny vám nepomůže jednoznačně vyřadit tu dražší variantu, abyste se pak jednoduše spokojili s levnějším bydlením. Opravdu musíte zvážit priority své a vaší rodiny. A nejde jen o klasické rozhodování: město vs. venkov, protože i na malém městě můžete sehnat bydlení v panelovém bytě a na okraji Prahy rodinný domek se zahrádkou.

Pokud už máte nebo plánujete děti, zvažte, jestli jim chcete dopřát bezpečné zázemí na hraní v podobě vlastní zahrady. Další důležitá otázka se týká velikosti vysněného bydlení. Vystačíte si s malým bytem, protože každou volnou chvíli trávíte na výletech a návštěvách u rodičů, nebo potřebujete dostatek prostoru a soukromí a pokoj pro hosty je pro vás nezbytností?

Někdo chce pečovat o vlastní domek, natírat plot a čistit okapy, jiný raději zaplatí úklidové firmě, která za něj vytře společnou chodbu v bytovém domě. Někdo touží po velké zahradě s jabloněmi, jinému stačí balkon a truhlík s pelargoniemi.
Všechny své požadavky na nové bydlení si pečlivě sepište a uvidíte, jestli vám z nich vyjde malý domek se zahrádkou daleko od rušného centra nebo třeba nadstandardní velkometrážní byt na hlavní třídě uprostřed města.

Tip na moderní bydlení

Současný trend v rodinném bydlení směřuje na venkov, ale současně do dojezdové vzdálenosti velkých měst s dostatkem pracovních příležitostí. Zapomeňte na uniformní satelitní městečka za Prahou. Developeři dnes podporují přirozený způsob bydlení na malém městě s občanskou vybaveností. Ukázkovým příkladem je Vysoký Újezd, kde společnost Crestyl dala vzniknout hned několika novým čtvrtím rodinných domků v okolí centra stávající obce.

Na pozemcích vznikají moderní designové vilky projektované zkušenými architekty a současně splňující přísné místní regulativy. Noví majitelé se tak mohou spolehnout, že jim na sousedním pozemku nevyroste sedmipatrová avantgarda. Developer i obec kladou důraz na zachování tradičního rázu vsi i celého okolí.

Tento projekt navíc umožňuje zasahovat do existujících návrhů domů tak, aby se co nejvíce přizpůsobily požadavkům majitele. Energetická úspornost by dnes už měla být u nových staveb samozřejmostí, jak je tomu i u tohoto projektu.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Taky jsme řešili jestli dům nebo byt. Nakonec jsme se rozhodli pro dřevostavbu. Jsme spokojeni.
Obrázek uživatelky
profil
Taky bydlíme v bytě, jsme spokojení a máme bezvadné sousedySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Maleho domecku se uz asi nedockam,ale hlavne ze jsme vsichni zdravi a spokojeni v byte.
Obrázek uživatelky
profil
já se zmohla jen na panelový bytSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vždycky jsem snila, že si postavím domek. když jsem byla dítě myslela jsem si, že to není problém. Ale do dnešního dne se mi to nezdařiloSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles