Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

JARNÍ FLORA OLOMOUC 2012 - Květinová zahrada v pohybu

9. 04. 2012 | Výstavy
Výstaviště Flora Olomouc bude od 19. do 22. dubna 2012 patřit jarní etapě zahradnické výstavy FLORA OLOMOUC, největší a nejstarší   - ta vůbec první odstartovala v olomouckých parcích v srpnu  1958 – výstavní květinové akci v České republice, tradičně doprovázené jarními zahradnickými trhy.  

S nabídkou květin, okrasných rostlin, dřevin a zahradnických potřeb se představí domácí, české a moravské pěstitelské firmy, zahradníci, zahrádkáři a prodejci, a také zahraniční – zejména z Polska, Rakouska a Slovenska.
 
Flora OlomoucHlavní expozici v největším výstavním pavilonu A roztančí „ZAHRADA V POHYBU“ pestrobarevná spirála plná rozkvetlých jarních kytic, tulipánů, lilií, narcisů, hyacintů, balkónovek, řezaných i hrnkových květin s tryskajícími fontánami a klenbou ze zavěšených květin symbolizující proměnlivou jarní oblohu. Autorem je opět  proslulý český zahradní architekt Ivar Otruba a květiny do expozice přivezou vídenští městští zahradníci, pomalu už tradiční partner výstav Flora Olomouc. Vlastními květinovými přehlídkami a soutěžními exponáty floristického klání v aranžování, letos na neobvyklé téma – Kytice pro muže, se představí Svaz květinářů a floristů ČR. Zelené výpěstky přivezou členové Svazu školkařů ČR a prezentovat se budou i zahradnické školy a ekologická centra.

Na galerii pavilonu A potěší návštěvníky přehlídka rostlin pro zimní zahrady a orchidejí s odbornými poradnami, výstava bonsají, azalek, rododendronů, skalniček, kaktusů,  sukulentů, masožravek,  i  zajímavá expozice pořadatele mistrovství ČR a Evropy v automobilových závode do vrchu Ecce Homo Šternberk s květinově nazdobeným sportovním vozidlem.

Pavilon E bude zcela vyhrazen „Výroční slavnosti“, expozici Českého zahrádkářského svazu věnované letošnímu 55. výročí založení svazu se sbírkami jarních cibulovin zahrádkářů z organizace Narcis Kladno. Nebudou chybět květinová aranžmá a oblíbená zahrádkářská poradna.

Flora OlomoucJarní Floru Olomouc doprovodí tradiční zahradnické trhy a veletrh zahradní mechanizace Hortifarm, jejichž nabídce květin, zeleniny, semen, okrasných rostlin, školkařských výpěstků, malé zemědělské technice, potřebám a pomůckám  pro zahradníky a zahrádkáře budou vyhrazeny pavilony G, H a venkovní plochy výstaviště.

Návštěvníci si budou moci prohlédnout sbírkové skleníky a botanickou zahradu výstaviště, a také botanickou zahradu olomoucké Univerzity Palackého. Pořadatelé nezapomněli ani na oddechový doprovodný program s dobrou dechovou a folkovou muzikou.

Brány výstavy budou otevřeny denně od 9 do 18 hodin.
Vstupné:  100 Kč – plnoplátci,  80 Kč - důchodci, studenti, 40 Kč -  děti (6 – 15 let) a školní výpravy včetně ped. dozoru, 210 Kč – rodinné vstupné (2+1 až 4 děti), zdarma - na průkaz ZTP a ZPT-P.

Zdroj, foto: Flora Olomouc



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkná výstava.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kroj