Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jarní Flora Olomouc představí Tajemnou tvář světa

3. 04. 2017 | Výstavy
Fantastická Afrika, karnevalové Benátky, tradiční masopust či velkolepá divadelní scéna. To vše a mnohem více navštíví ti, kdo se ve dnech 20. až 23. dubna 2017 vypraví na Výstaviště Flora Olomouc na jarní etapu mezinárodní květinové výstavy a zahradnického veletrhu Flora Olomouc 2017. Již 38. ročník nejstarší a také nejproslulejší výstavnické akce svého druhu v České republice tentokrát ponese motto Tajemná tvář světa.

„Zveme všechny návštěvníky na úchvatný průlet světem, jehož spojovacím bodem jsou masky všech možných podob,“ láká k návštěvě jarní Flory ředitel olomouckého výstaviště Jiří Uhlíř. Hlavní expozice v největším pavilonu A bude podle jeho slov díky zvolenému tématu obzvláště pestrá a ve své zadní části navíc skrývá jedno překvapení. „Opět jsme navázali na úspěšnou tradici posledních let, kdy na naše výstavy zveme hosty z atraktivních zemí celého světa, a podařilo se nám domluvit spolupráci s velvyslanectvím Thajského království, které v pavilonu A představí svou vlastní expozici,“ prozradil Uhlíř s tím, že v největším výstavnickém pavilonu se představí také Český zahrádkářský svaz a další domácí i zahraniční zahradníci a pěstitelé.

Flora Olomouc 2017Téma masek se bude prolínat i letošní floristickou soutěží konanou a vyhlašovanou Svazem květinářů a floristů tradičně právě během jarní Flory: mistři svého řemesla v kategoriích Senior a Junior se budou tentokrát inspirovat výpravným filmem Avatar a mystickou krajinou připomínající právě tento snímek a zároveň i typickou thajskou přírodní scenérii. „Soutěžní práce budou moci návštěvníci zhlédnout v přízemí pavilonu A,“ prozradila garantka výstavy Jana Jirovská.

Převleky a maskování nejrůznějších podob v podání samotné přírody budou k vidění rovněž v pavilonu C, a to díky Českému zahrádkářskému svazu. Ten zde představí svou expozici nazvanou Kamufláží k přežití, která návštěvníky seznámí s rafinovanými metodami maskování, jimiž se rostliny a živočichové více či méně úspěšně snaží odolávat nástrahám okolního světa.
Na terase pavilonu A budou moci zájemci mimo jiné ochutnat a případně i zakoupit vybrané regionální potraviny oceněné značkou kvality Klasa.

Menší pavilon E nabídne návštěvníkům expozici bonsají vytvořenou ve spolupráci s Bonsai museum Isabelia ze Starého Města u Uherského Hradiště. Nebude chybět ani odborná poradna a možnost zakoupení bonsají.

Po úspěchu včelařské výstavy, která byla součástí loňské letní etapy Flory Olomouc, se tento projekt opět vrací do Smetanových sadů, tentokrát při jarní Floře a pod názvem Hanácká včela. V pavilonu H budou vedle samotných včelstev a úlů k vidění také včelařské potřeby a pomůcky, chybět nebudou ani tematické přednášky a poradny i prodej medu nebo medoviny.
Součástí jarní výstavy, která získala záštitu ministra zemědělství Mariana Jurečky, je opět rovněž veletrh drobné zahradní mechanizace Hortifarm a oblíbené Jarní zahradnické trhy. Na zahrádkáře, kutily či chalupáře na nich čeká pestrá nabídka květin, zeleniny, semen, okrasných rostlin, školkařských výpěstků a v rámci Hortifarmu také zahradnických pomůcek, mechanizace a dalších potřeb k jejich bohulibé činnosti. To vše v pavilonech G a také na venkovních plochách Smetanových sadů.

Flora Olomouc 2017Stejně jako v předchozích letech nabídne i 38. jarní Flora Olomouc bohatý doprovodný program, jehož stěžejní část se uskuteční na scéně Samba naproti palmovému skleníku. V pátek a sobotu bude zdejší pódium patřit pásmu časopisu Receptář s lidovkami a country písničkami v podání populární skupiny Vinš Duo, pátečním vystoupením Jana Vančury a sobotním Leony Machálkové, besedami, soutěžemi, poradnou Vlastimila Šindeláře i kuchařskými recepty. To vše pod taktovkou ostříleného moderátora Alexandra Hemaly. Letní scéna u jezírka nedaleko vstupu do parku při obchodním centru Šantovka zase nabídne po všechny čtyři dny odpočinkovou zónu s deníkem Blesk nabízející atrakce pro děti, soutěže či občerstvení.

Po dobu výstavy budou rovněž otevřeny sbírkové skleníky s exotickou květenou a také univerzitní botanická zahrada se zajímavými rostlinnými exponáty. Návštěvníci mohou zamířit i do botanické zahrady a rozária Výstaviště Flora Olomouc v dalším z městských parků - Bezručových sadech.
Oficiálním dopravcem jarní Flory jsou letos opět České dráhy. Pro všechny, kteří zamíří na nejkrásnější českou květinovou výstavu, připravily speciální nabídku VLAK+. Do Olomouce a zpět se tak návštěvníci Flory dostanou odkudkoliv z České republiky za polovinu jízdného. Při cestě do Olomouce cestující nárok na slevu prokazovat nijak nemusí, stačí, když o slevu na pokladně požádá. Při cestě zpět však musí při kontrole jízdních dokladů předložit jízdenku VLAK+ Flora označenou razítkem, které získá přímo na výstavišti v expozici Českých drah.

Brány jarní Flory Olomouc 2017 budou otevřeny denně od 9 do 18 hodin. Plné vstupné činí 150 Kč na místě a 120 při online prodeji přes internet, zlevněné pro důchodce a studenty 80 a pro děti od 6 do 15 let 30 korun. Za rodinné vstupné pro dvě dospělé osoby a jedno až čtyři děti zaplatí návštěvníci 250 korun v online předprodeji a 300 na místě, děti do 10 let v doprovodu rodičů a návštěvníci s průkazem ZTP a ZTP/P mají vstup na výstaviště zdarma. Speciální vstupné pro žáky a studenty včetně pedagogického doprovodu v počtu nejméně deseti osob pak činí 20 korun na jednoho.

Zdroj, foto: Flora Olomouc


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jarní Flora Olomouc představí Tajemnou tvář světa:

Jarní Flora Olomouc představí Tajemnou tvář světa
Jarní Flora Olomouc představí Tajemnou tvář světa
Jarní Flora Olomouc představí Tajemnou tvář světa
Jarní Flora Olomouc představí Tajemnou tvář světa
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Už se těším, jedu
Obrázek uživatelky
profil
nádheraSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles