Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

4 tipy, jak udržet trávník svěží i v letních parnech

7. 08. 2012 | Zahrádka
Pokud chcete mít i v horkém létě na zahradě krásný trávník, stačí dodržovat několik jednoduchých pravidel. Jak tedy na to, aby se nám trávník i během horkých letních dnů svěže zelenal? Několik tipů vám přinášíme na následujících řádcích.

Zalévejte, klidně méně často, ale vydatně


V létě při větších vedrech potřebují kořínky trávníku brát vláhu z hloubky až kolem 20cm.  Z povrchové vrstvy půdy se voda totiž poměrně rychle vypaří a jedině ve větší hloubce se drží zásoby vody. Při zalévání byste tedy měli dbát na to, aby se voda dostala do patřičné hloubky.

TrávníkPlatí pravidlo, že lepší je trávník zalévat méně často a vydatně než častěji a málo. Voda se při slabém zalití z povrchové vrstvy odpaří a trávník zůstává skoro bez vláhy.

Určitě doporučujeme zalévat trávník mimo největší vedra. Ideálně ráno, aby voda měla čas vsáknout se do půdy.

Sekejte častěji a výš


Výška sečení by v letních měsících měla být o něco vyšší než obvykle. Stébla nezkracujeme o tolik, jako mimo léto a listy by měly mít po sečení délku minimálně 3 - 4 centimetry. Tím umožníme trávě pohodlný průběh fotosyntézy a pažit bude hustý a zelený.

Pokud chcete mít trávník ještě delší, trávě tím jedině prospějete, protože s delšími stébly si udrží více vláhy. Trávník také sekáme častěji,  tak jej udržíme v požadované výšce i za dodržení pravidla menšího zkracování.

Nesekejte za poledne,
při tropech trávník zchlaďte sprchou


Trávník nesekáme při velmi vysokých teplotách, nebo během poledního žáru. Lepší je počkat na večer, kdy je  chladněji. Pokud teploty v nejteplejších dnech vystoupají do astronomických výšin, je vhodné trávník zchladit sprškou.

Použijte mulčování


V letních obdobích doporučujeme využít účinného mulčování. Posekanou, několikrát přeseknutou a rozdrcenou trávu necháme na trávníku a pečlivě ji rozhrneme po celé jeho ploše. Trávník takto přirozeně přihnojujeme a není pak třeba jej dohnojovat průmyslovými hnojivy.

Zdroj, foto: Briggs&Stratton

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles