Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak pečovat o zahradní gril

27. 05. 2012 | Zahrádka
Pokud již gril máte několik měsíců či dokonce let doma, je třeba ho před zahájením grilovací sezóny prohlédnou a vyzkoušet, zda vše funguje tak, jak má. Můžete si pak být jisti, že až pozvete přátele na první letošní grilovací party, tak vše bude probíhat přesně podle plánu a nic vás nepřekvapí!

Přestože je třeba se o každý typ grilu starat jinak, základem je vždy pravidelná péče. Jenom díky řádné údržbě vám gril vydrží několik let. Čištění je nezbytné také proto, aby pokrmy, které na grilu připravujete, chutnaly tak, jak mají, a neměli pouze chuť přepáleného tuku. 

Základní kotlové grily je třeba před a po každém použití vypálit. Vypalujte tak dlouho, dokud se z něj nepřestane kouřit, poté rošt vyčistěte speciálním kartáčem. Pokud jsou na grilu znatelné šmouhy od kouře či matné zaschlé Grilovánískvrny, nejsnadněji je odstraníte obyčejnou houbičkou na nádobí a speciálním přípravkem.

Například v hobbymarketech lze koupit ekologický čistič na grily, který je šetrný nejen k vašemu grilu, ale také k životnímu prostředí – údržbu tak bez obav můžete provádět i na zahradě.

U plynových grilů můžete postupovat obdobně jako u kotlíkových grilů, tj. gril mechanicky vyčistit a poté vypálit. Při vypalování gril zavřete, nastavte na nejvyšší teplotu a nechte cca 10 minut pracovat, přičemž přesná doba vypalování závisí na míře znečištění. Horký gril pak stačí vydrhnout grilovacím kartáčem.

Tip odborníka:


U plynových grilů existuje i druhý možný způsob čištění. Při něm je třeba gril vypnout a odpojit od přívodu plynu. Po vychladnutí z grilu odšroubujte varný rošt a za pomoci čisticího prostředku důkladně vytřete prostor pro hoření. Po odmontování hořáku vyčistěte ocelovým kartáčem jeho vnitřní části a za Elektrický grilpomoci baterky zkontrolujte jeho čistotu, a také čistotu ventilů.

Jak se řádně starat o elektrické grily? Při péči o tyto grily je třeba dbát zvýšené opatrnosti, aby se voda nedostala tam, kam nemá. Nejprve rošt odpojte od elektřiny a počkejte, až bude úplně vychladlý. Následně odpojte regulační knoflík a plastovou škrabkou oškrábejte vnitřní strany grilovací komory.

Poté komoru vytřete vlhkým hadrem s čisticím prostředkem, ale snažte se, aby nedošlo ke zbytečnému kontaktu s vodou. Jako poslední krok vyčistěte spodní odtokovou misku, kam odkapává přebytečný tuk. Poté již můžete zpět zapojit regulační knoflík.

Zdroj, foto: OBI

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
máme zahradní gril, ale jak čtu,už jsou i modernějšíSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles