Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak šetřit vodou a přitom mít krásnou zahradu?

28. 07. 2016 | Zahrádka
Rozkvetlá zahrada, vzrostlé stromy a bohaté záhony plné zrajících plodů nemusí nutně znamenat vysoké účty za vodné a stočné. Hektolitry pitné vody i spousta peněz se dá v průběhu zahrádkářské sezóny chytře ušetřit. Stačí vědět jak na to.

Pozor na kapající kohoutek


Možná se to nezdá, ale takový špatně těsnící kohoutek se může pěkně prodražit. Navíc si kapajícího kohoutku na zahradě nemusíte hned všimnout. O to větší je pak údiv nad otevřenou obálkou s vyúčtováním. Taková maličkost vás může dokonce, podle správy vodovodů a kanalizací stát více než 50 l vody za den. Vyplatí se proto čas od času zkontrolovat (nejen) venkovní kohoutky. Ujistěte se, že svou funkci plní správně a nikde voda nekape. Vždy je lepší investovat pár desítek korun do nového kohoutku než se potýkat s vysokými fakturami za vodu. I zde se nabízí chytré šetření.

jak šetřit vodouPořiďte si sud


Výborným řešením, jak ušetřit peníze a neplýtvat pitnou vodou, je zahradní sud na chytání dešťové vody. Pořiďte si jich hned několik a chytejte dešťovku, bohatou na živiny, která vaši zahradu probudí k životu lépe než voda z kohoutku. Nenechte se odradit těžkou konví a neustálým pobíháním od záhonu k sudu. S nepohodlným zaléváním vám může pomoci tzv. sudové čerpadlo, které snadno připevníte na okraj každého sudu, a zavlažování dešťovkou se tak stane hračkou. Vybavený je chytrým plovákem, který nenechá čerpadlo fungovat na sucho a vy jej snadno přemístíte do dalšího sudu.

Zalévání pod taktovkou automatu


Když se teploty vyhoupnou vysoko a pravidelně neprší, tak i voda v sudu může dojít. Pro takové případy není na škodu mít v záloze chytré řešení. Důležité je umět si spočítat, kolik vody zavlažovacím automatem proteče. Pomoci může chytrý zavlažovací automat, který kontroluje množství vody. Sám spouští a zastavuje zavlažování zahrady v naprogramovaných časech a se stanovenou délkou zavlažování, dle přání. Pokud například prší, automat se nespustí.

Zdroj, foto: Kärcher


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Bohužel stará studna to již nestíhá. Tedy poslední dva roky.Spodní voda prostě chybí !! Snažíme se to nahradit sudy, ale nedostatek vody je stálý problém. K protékajícím kohoutkům (a i toaletám), není to jen "asi 50" litrů denně, bývá to mnohem víc !!! A na to pozor !!
Obrázek uživatelky
profil
máme sudy...Smajlík a naštěstí i studnu
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles