Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Křivé okurky se opět objeví na pultech

16. 12. 2008 | Zahrádka

Křivá okurka, kdy jste ji v obchodě naposledy potkali? Že si už ani nepamatujete? Již brzy se v našich obchodech znovu objeví. Evropská unie totiž zruší normy, které upravují jak má vypadat zelenina či ovoce v obchodech.

Minulý rok probíhala jednání v rámci reformy společné organizace trhu s ovocem a zeleninou, se Komise zavázala odstranit zbytečnou byrokracii zrušením řady předpisů týkajících se norem prodeje ovoce a zeleniny. Hlasování  znamená zrušení norem prodeje 26 produktů: meruněk, artyčoků, chřestu, lilku, avokáda, fazolí, růžičkové kapusty, mrkve, květáku, višní, cuket, okurek, pěstovaných žampionů, česneku, vlašských ořechů, lískových ořechů ve skořápce, hlávkového zelí, pórku, cukrových melounů, cibule, hrachu, švestek, řapíkatého celeru, ořechů ve skořápce, vodních melounů a salátové čekanky.

 

zelenina„Obnovuje se doba křivých okurek a hrbolaté mrkve, prohlásila Mariann Fischer Boel, komisařka pro zemědělství a rozvoj venkova. „Je to dobrý příklad našeho úsilí, jak snížit zbytečnou byrokracii. Je mnohem lepší to přenechat subjektům činným na trhu. Dnes, kdy jsou potraviny drahé a všeobecná hospodářská situace špatná, musí mít spotřebitelé možnost výběru z co největšího sortimentu produktů. Je absurdní vyhazovat bezvadné produkty jen proto, že nemají předpisový vzhled“.

Normy zůstanou zachovány pouze pro 10 druhů ovoce a zeleniny, mj. pro jablka, jahody a rajčata. Ale i v případě těchto 10 druhů budou členské státy moci povolit jejich prodej za podmínky, že budou označeny tak, aby je bylo možné rozeznat od produktů kategorie „extra“, „I“ a „II“.  Jinak řečeno, nové předpisy opravňují vnitrostátní orgány povolit maloobchodní prodej všech druhů ovoce a zeleniny bez ohledu na jejich velikost a  tvar.   

Z praktických důvodů budou tyto změny platit až od 1. června 2009.


Zdroj: SOS


DanielkaZ
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkné na pohled,chudáci pěstitelé,já mám raději mrkev z vlastní zahrady a klidně hrbolatou
Obrázek uživatelky
profil
to bol fakt hlupy nápad
Obrázek uživatelky
profil
ako sú to zbytočné predpisy
Obrázek uživatelky
profil
Je k ničemu. Zajímalo by mne, zda by někdo z těch, kdo tyto normy navrhují a schvalují, vyhodil ze své vlastní zahrady mrkev, okurku a pod. kvůli tomu, že roste jinak, než má. A co jejich výška? Odpovídá průměru výšce dospělých lidí? Neměli by odejít z vlády, protože jsou třeba malého vzrůstu nebo naopak? Je to prostě kravina, výplod lidí, kteří nemají nic jiného na práci, než buzerovat celou Evropu
Obrázek uživatelky
profil
Zelenina je možná na pultech tak jak píšete,ale shnilá. Nedávno jsem v Tescu promáčkla shnilý citron balený v síťce,ananas po rozkrojení doma taky putoval do koše a čínské zelí bylo uvnitř také nahnilé, takže také směr odpadky.Normy by měly být stanoveny na kvalitu a ne na tvar.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles