Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Květiny a naše symbióza s nimi

29. 06. 2019 | Zahrádka
Hodně lidí již ví, že  květiny jsou druhem živé bytosti a  vysílají neviditelnou energii, kterou dokáží ovlivňovat psychiku lidí v místnosti a okolí.

Dokonce jako lidé a zvířata mají rostliny kolem sebe  přírodní auru. Tu sice nelze vidět, ale můžeme ji velice intenzivně vnímat, o tom se nevědomky přesvědčilo mnoho lidí a stalo se tak i předmětem vědeckého zkoumání.
Přítomnost rostlin ovlivňuje náladu lidí, nervozitu, radost a další pocity, proto není jedno, kde která rostlina je umístěna, protože mají různé vlastnosti a účinky.

Rostliny poznají mnohé, jsou hodně citlivé, poznají naši náladu a duševní rozpoložení, zda jsme rozzlobení, veselí, poznají člověka zlého, hodného... Měli bychom bychom se nad tím trochu zamyslet (já vím, máme toho moc, ale chvilka se najde) měli byste k nim vysílat lásku a pozitivitu, nebo si je ani raději  nepořizujte, je dost umělých, živé jsou pro někoho stejnými mazlíčky jako zvířátka. Mluví s nimi, hladí je, chválí  a věřte, že na tom něco je... A rozrušená mysl se uklidní pohledem na krásno a budete se cítit lépe.

Podle toho, jak vyhlíží květiny, poznáme člověka, u kterého jsme! Krásné a bohaté rostliny vyjadřují svou radost  a spokojenost, ne proto, že páníček je pravidelně zalévá a hnojí, což je samozřejmě potřeba, ale že ten člověk je spokojený, hodný, vnímavý a empatický.

Zásadou je pěstovat ty, které jsou nám něčím milé a líbí se nám a víme, jak se o ně starat. Kdo je hodně citlivý a má dobře vyvinutou empatii, nepotřebuje ani odbornou literaturu, vycítí to sám. Jenže důležité je hodně i to, kam kterou umístíme a proč; a to bych ráda vysvětlila v dalším článku. Není to jednoduché a vyplatí se tomu nevysmívat a nepodceňovat, ostatně je to jen ke škodě člověka, který si myslí, že je to hloupost a tomu nemá cenu něco vysvětlovat a přesvědčovat jej, výsměch přejít v klidu, on ať dělá co chce, je to jeho věc.
Ráda bych upozornila, že naprostá většina domácích květin je bohužel jedovatá, s čímž je třeba počítat, kdo má malé děti a domácí mazlíčky. Vždy jsem si myslela, že zvíře to pozná, ale není to pravda!

Kaktusy někdo miluje, někdo nesnáší, někomu jsou lhostejné a ten jeden na okně jednou za čas zalije a trpí ho tam. Pozor!  Právě kaktusy vnášejí do života radost, optimismus  a pozitivní energii. Cítili jste se někdy špatně ve skleníku na výstavě kaktusů? To není jen proto, že tam jdou lidé, kteří je mají rádi, ale celkovou atmosférou. Ne nadarmo se říká, že kaktusáři jsou vesměs velmi dobří a hodní lidé a já už to dnes chápu.

Podobně sukulenty, podobné a zaměnitelné s kaktusy, každý by je měl pro jejich pozitivní vlastnosti mít doma, vyžadují minimální péči, za kterou se odvděčí. Jenže nám to říci nemohou a co se děje, tomu vůbec nepřikládáme souvislosti s květinami.

Stejně špatně snáší květiny duševně narušené jedince, lidi, kteří jim ubližují či alkoholiky. Poznají vše na dálku vibracemi, které zachytí jen citlivé přístroje.

Pak se divíme, že někomu málem vykvete i tužka, píchnutá do květináče a zloduch nevypěstuje tu nejskromnější květinu. Dívejte se kolem sebe! Snad pochopíte, proč někomu květiny rostou a kvetou jak o závod a druhému mřou, trochu se stačí kolem sebe dívat.

Možná beze slov se o tom člověku dozvíte dost i bez vyptávání

Kam a kterou květinu v domácnosti dát do té které místnosti, taktéž v práci, bych zveřejnila v nejbližší době v dalším článku, jakožto spoustu zajímavostí, čerpaných od mé babičky, maminky, novější poznatky z knihy, která se mi "náhodou" (na náhody nevěřím) dostala do ruky a byla bych ráda, kdyby mé upřímně  míněné a již odborníky ověřené poznatky někomu třeba pomohly.

Mé informace jsou čerpané ze zkušeností, nových vědeckých poznatků, článků v časopisech, kde si zaznamenávám, co nevím a je přínosem pro mne i další lidi čili zdrojů je mnoho, já si to upravuji do své podoby. Nelze všemu věřit a tak zveřejňuji jen to, co pokládám za pravdivé a přínosné. Ne žádné senzace a divy.

A pokud jen trochu někomu pomohu radou při pěstování - budu-li na to stačit, je to pro  mne ta nejkrásnější odměna, jakou si mohu přát!


Roxana - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Květiny a naše symbióza s nimi:

Květiny a naše symbióza s nimi
Květiny a naše symbióza s nimi
Květiny a naše symbióza s nimi
Květiny a naše symbióza s nimi
Květiny a naše symbióza s nimi
Květiny a naše symbióza s nimi
Květiny a naše symbióza s nimi
Květiny a naše symbióza s nimi
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Zdeni, nádherný článek.SmajlíkSmajlíkSmajlík

Je mi stydno, mám moc ráda květinky a bylinky, ale mám už jen jedno aloe a jinak umělé. Ale v létě jsem na zahradě a mám bylinky a domů si natrhám květinky.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
díky za krásná slova...Ano mám to od babičky, z mých zkušeností, a knih, které čerpají ze zkušeností našich babiček a z "nových knih", co čerpají zase z jejích zkušeností a chemie! KUŠ!!!
Jen hnojiva máme nová a drahá!

Kde na to naše babičky přišly? Bez "chytrých knih" a chemie???!
Obrázek uživatelky
profil
i fotečky k němu...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
článek, pod který se stoprocentně podepisuji. Já jsem právě ten typ, který pěstuje květiny se střídavými úspěchy. V zimě většinou moje květiny chřadnou, zrovna tak, jako já, ale v létě se jim daří. A to je právě to, co bych se chtěla naučit, jak dát květinám najevo, že je mám ráda, i když se mi právě nedaří a občas na ně zapomenu. Pomůžeš mi?
Obrázek uživatelky
profil
Květiny mám moc ráda.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles