Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Letní grilování

24. 05. 2012 | Zahrádka
Léto už je pomalu za dveřmi, a s ním se blíží i teplé letní večery. Dobrá nálada, společnost přátel, voňavě naložené maso, dobré pití a… zahradní gril! Chuť na křupavé grilované pokrmy roste spolu se zvyšující se teplotou.

Těžko říct, proč nás na posezení u něj tolik láká. Možná je to zkrátka magická kombinace vůní, chutí, smíchu, čerstvého vzduchu a prvního vánku, na který jsme se celou zimu těšili. Během posledních let propukl doslova grilovací boom. Většina z nás již na své zahradě, terase nebo balkonu gril vlastní. Pokud ale jeho pořízení teprve zvažujete, máme pro vás několik rad, čím se při jeho koupi řídit.

Jak vybrat ten správný?


Letní grilováníZpočátku je na místě se zamyslet, jak často, kde, a pro kolik lidí budete většinou grilovat. Záleží i na tom, kdo bude gril obsluhovat či jaké máte k dispozici prostory pro uskladnění grilu mimo sezonu. V neposlední řadě je důležité posoudit nákup grilu také z hlediska bezpečnosti a ceny. Pokud si s výběrem grilu nejste jistí, obraťte se na odborníky, kteří vám s výběrem rádi poradí.

Vybírat můžete ze široké nabídky grilů. Zahradní grily na dřevěné uhlí jsou oblíbené nejen díky své příznivé ceně, ale zejména pro svou snadnou manipulaci a přenosnost. Jejich použití zvládne opravdu každý – stačí rozpálit uhlíky a na roštu začít grilovat. Jedná se tedy o jakési přenosné ohniště, u kterého si můžete vychutnat pocit z opravdového ohně.

Plynové grily jsou pro uživatele velmi komfortní. Jejich velkou předností je zdravější způsob přípravy pokrmů díky zamezení přímého kontaktu tuku se žárem a možnost regulace plamene a teploty. Nemusíte se tedy obávat odskakujících uhlíků a potenciálně nebezpečného otevřeného ohně, jako u grilů na dřevěné uhlí. Plynové grily jsou vhodné i na přípravu velkých kusů masa, které ke svému řádnému propečení potřebují delší čas.

Zvlášť oblíbené jsou grily s lávovými kameny, u kterých plynové hořáky neohřívají přímo rošt, ale speciální kameny z vulkanického materiálu. Tyto grily nabízejí spoustu výhod, jako např. výbornou chuť masa, kterou z jiného grilu nezískáte. 

Elektrický grilElektrické grily je možné používat téměř všude, proto si můžete grilované pokrmy dopřát, i pokud nevlastníte rozlehlou zahradu. Vhodné jsou například i pro použití na balkoně. Pokud zajistíte přívod elektrické energie, je s nimi manipulace již velmi snadná, navíc jsou lehce přenositelné. Vhodné jsou tedy i pro začátečníky, kteří s grilováním nemají žádnou zkušenost.

Pouhý gril nestačí


Pokud si chcete grilování doopravdy užít, pořiďte si některého z dalších pomocníků, kteří vám usnadní práci. Samozřejmostí by měly být kvalitní čistící přípravky a pomůcky, bez kterých to opravdu nejde. Pokud vás nebaví během večera stále odbíhat ze zahrady do kuchyně a zpět, je pro vás ideálním řešením servírovací stolek! Stačí na něj vše potřebné naložit a pohodlně odvézt, kam potřebujete.

Užíváte si grilování hlavně pro přátelskou atmosféru, která ho vždy doprovází? K tomu může přispět i otočný tác, díky kterému budete moci vaše kulinářské výtvory snadno sdílet s ostatními. Užitečným pomocníkem jsou i úložné boxy, kam elegantně schováte vše, co nemá být návštěvám na očích.

Zdroj, foto: OBI

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
a radi, ale mame uplne obycejny na drevene uhli
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles