Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podzim je ideální čas pro stavbu skleníku

22. 09. 2010 | Zahrádka
Ačkoliv zahrádkářská sezona začíná na jaře, pro stavbu skleníku je optimálním obdobím podzim. Venku je hezky a skleník bude připraven na jaro s pohodlným předstihem. Na jaře navíc riskujete stavbu v chladném, vlhkém a především nestálém počasí. Zahrada také bývá plná bláta nebo je půda příliš zmrzlá. Nepromeškejte proto podzim, ať jste na zahrádkářskou sezónu vzorně připraveni.

Proč taky váhat, když stavba skleníku není nic náročného. Výrobci nabízejí skleníky, které je snadné sestavit, obvykle není ani potřeba budovat podezdívku. Potřebovat nebudete ani stavební povolení – podle stavebního zákona jsou od této povinnosti osvobozeny stavby do 40 m2 plochy a 5metrové výšky.

mall-sklenikNyní už víte, že postavit skleník v pohodě zvládnete, proto byste měli pro něj vytipovat to nejlepší místo na zahradě. „Zkuste vybrat plochu, která není stíněná stromy, a myslete na to, že stíny jsou různě dlouhé v průběhu roku. Vybírejte rovněž spíše místo v závětří. Silný vítr může skleník poničit, ale vítr především narušuje tok tepla okolo skleníku,“ vysvětluje Iva Vlasáková, vedoucí oddělení Dům a zahrada internetové nákupní galerie.

Ideální je samozřejmě rovná plocha, abyste nepravidelný povrch nemuseli dorovnávat. A při polohování skleníku nezapomeňte ani na svoje pohodlí, abyste k rostlinám měli snadný přístup.

Nakonec je samozřejmě důležité rozhodnout, jak velký skleník budete potřebovat, z jakého by měl být materiálu, případně jaký design se vám nejvíce líbí. „Pro velikost a vzhled skleníku je nejvíce určující zahrada, v níž bude skleník stát. Vybírejte podle prostorových možností a berte také ohled na sousedy, aby jim skleník například nestínil,“ radí Iva Vlasáková.

„Z materiálů je mezi zákazníky čím dál oblíbenější polykarbonát. Je totiž velmi odolný, rozbití v podstatě nehrozí. Oproti sklu má rovněž o hodně lepší tepelně-izolační vlastnosti, světelná propustnost není výrazně menší, navíc nežloutne a nekřehne,“
dodává Iva Vlasáková.

Zdroj: MALL.CZ

Veronika J.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Podzim je ideální čas pro stavbu skleníku:

Podzim je ideální čas pro stavbu skleníku
Podzim je ideální čas pro stavbu skleníku
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
skleník je dobrá věc ..
Obrázek uživatelky
profil
ja ho chcem ešte doplniť snehom...zatial som nestihla
Obrázek uživatelky
profil
Už ho máme zazimovaný.Jinak tam pěstujeme papriky.Jsou sladší než ty v obchodě.
Obrázek uživatelky
profil
už ho začínam vyprázdnovať
Obrázek uživatelky
profil
náš je fajn,len ho treba rozšíriť
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles