Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Připravte svou zahradu na novou sezónu

22. 03. 2018 | Zahrádka
-Komerční sdělení-

Jaro klepe na dveře. Probuzení trávníku, stromů, keřů a záhonů přijde co nevidět. Po zimní přestávce oprašte své zahradní nářadí a jen co poleví mrazy, můžete se pustit do jarních příprav vaší zahrady na novou sezónu. Máme pro vás pár užitečných tipů.

Probuďte svůj trávník a záhony


Krásný zelený trávník chce mít zajisté každý. Proto hned, jak přijdou první jarní dny, poskytněte trávníků patřičnou péči. Nejprve ho očistěte od zbytku listí, mechu, popadaných větviček a dalších organických zbytků. Mech, který se objeví na některých místech, důkladně vyhrabejte. Na povrchu trávníku se vytvořila vrstva, která brání pronikání vzduchu. Je tedy nutné celou plochu trávníku provzdušnit, provést tzv. vertikulaci. Zbytky kořínků a trsů pak shrabejte.

Auto KellyNásledně trávník posekejte. Po obvodu zdi vašeho domu, plotu či záhonu využijte aku strunovou sekačku či zastřihněte aku nůžkami na trávu. Na místech, kde se vytvořily lysinky, vysejte novou trávu. V neposlední řadě je důležité trávník také pohnojit. Nelamte si hlavu s tím, že se trávník po jarním zákroku může zdát v horším stavu, než když jste se pustili do práce. Během několika týdnů totiž budete sklízet obdiv vašich sousedů.

V neposlední řadě dejte péči také záhonům. Odstraňte plevel a stejně jako u trávníku půdu po zimě prokypřete a provzdušněte.



Zastřihněte keře a stromyAuto Kelly


Odlehčete ovocným stromům a okrasným křovinám po zimním období. Pokud jste ještě neprovedli průřez ovocných stromů, máte poslední možnost. Pomůžete tak obnovení růstu stromů a zároveň můžete očekávat větší plodnost. U okrasných křovin doporučujeme důkladné zastřižení pomocí aku plotostřihu.  „Snadněji se s ním manipuluje a hlavní výhodou je, že nehrozí přeseknutí nebo poškození kabelu,“ říká Michal Knor z Auto Kelly.


Auto KellyVylaďte i poslední detaily


Zbytky popadaného listí můžete pohrabat nebo vyzkoušejte vysavač listí, který ho rovnou nadrtí a můžete ho přidat na kompost. Ve spárách chodníku se po zimním období často objevuje mech či plevel. Doporučujeme proto využít vysokotlaký čistič, který tyto nežádoucí rostliny důkladně odstraní. Při jakékoli práci na zahradě se chraňte rukavicemi, například těmi s polomáčenou vrstvou. Jarní příprava si žádá také revizi, zda vám ve vašem zahradním vybavení nic nechybí. U ručního či motorového nářadí zkontrolujte, zda není narezlé a případně nastříkejte multi sprejem, který korozi zabraňuje.

Jaro vnáší nový život do vaší zahrady. Běžte mu vstříc, využijte čas na čerstvém vzduchu a připravte svou zahrádku na novou sezónu. Práci vám usnadní dobré zahradní nářadí, které seženete například ve více než osmdesáti kamenných prodejnách Auto Kelly nebo na jejich e-shopu.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Připravte svou zahradu na novou sezónu:

Připravte svou zahradu na novou sezónu
Připravte svou zahradu na novou sezónu
Připravte svou zahradu na novou sezónu
Připravte svou zahradu na novou sezónu
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !