Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Proč je důležité navštívit ekologickou farmu

27. 09. 2009 | Zahrádka

Dnes jsou biopotraviny běžně dostupné v tisících maloobchodních prodejen po celé České republice, vyzkoušet je tedy může opravdu každý. Maximálně čerstvé a pravděpodobně nejlevnější bioprodukty nakoupíte přímo na ekologické farmě. Zejména v sezóně je velmi výhodné zajet si na ekofarmu a nakoupit čerstvou zeleninu či ovoce. Na podzim je zase výhodné nakoupit si zásobu na zimu.


Proč navštívit ekologickou farmu:

Návštěva ekologické farmy nabízí příležitost seznámit se na vlastní oči se zemědělským systémem, který pracuje v souladu s přírodou, nikoli proti ní.

Nabízí možnost strávit příjemný den v přírodě, příležitost vidět hospodářská zvířata a dozvědět se něco o tom, jak se ekofarma liší od průmyslové farmy.

Přesvědčíte se, že ekologické zemědělství se nespoléhá na chemická hnojiva a pesticidy.

Seznámíte se s tím, jak ekologičtí farmáři chrání životní prostředí a začleňují potřeby přírody a ochrany krajiny do produkce bezpečných, zdravých a chutných potravin.

Fungování ekologické zemědělství je podmíněno rozhodnutím konzumentů kupovat biopotraviny. I vy můžete nákupem biopotravin dát najevo, že souhlasíte s principy ekologického zemědělství a jeho podporou chráníte krajinu a pohodu chovaných zvířat.

Někteří bio zemědělci své produkty zpracovávají přímo na farmě. Můžete si tak nakoupit úplně čerstvé mléko, sýry, koření, maso, sušené ovoce či mošty. Biopotraviny jsou potraviny s příběhem – prožijte si jej na vlastní kůži. Navíc spojujete příjemné s užitečným... výlet na farmu je skvělá aktivita na víkend, potěší vás i vaše děti.

Pokud chcete vyzkoušet o dovolené něco nového, zavzpomínat, jaké to bylo v zemědělství před vznikem velkochovů a monokultur, zajeďte si na ekofarmu.

Oslavte Měsíc biopotravin:


Doma si naplňte ledničku a spížku biopotravinami. Pro vaše nejmenší kupujte oblečení z biobavlny a biokosmetiku. Používejte kosmetiku a potřeby denní hygieny vyrobené z produktů ekologického zemědělství. Na péči o domácí květiny a vaši zahradu používejte jen biologické, nejlépe přírodní preparáty. 

Na vaší zahradě si založte biozahrádku. Používejte chemicky neošetřená biosemena. Používejte jen ty prostředky na ochranu rostlin, které byly povoleny pro ekologické pěstování.

Ve škole vašich dětí pomozte ve školní jídelně začlenit biopotraviny do jídelníčku. Přihlaste se jako dobrovolník na založení školní zahrádky. Nabídněte učitelům přírodopisu informace o ekologickém zemědělství. Pomožte pro školáky zorganizovat výlet nebo školu v přírodě na ekofarmě.



Ve vašem okolí požádejte obchod s potravinami, aby nabízel biopotraviny. Požádejte vaši oblíbenou restauraci nebo kavárnu, aby nabízela biopotraviny a bio kávu, čaj a čokoládu. Najděte si svého ekofarmáře, od kterého budete nakupovat čerstvé bioprodukty. Spolu s přáteli začněte od biozelinářů odebírat bedýnky.


Zdroj: Měsíc-biopotravin.cz


Gabriela Straková

ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Ale existuje systém "bedýnkování".Pod tímto názvem si můžete na internetu dohledat,zda ve svém okolí nemáte ekozemědělce tuto metodu provozujícího.Víc informací tedy na "bedýnkování",ať to tu nemusím nějak rozepisovat.
Obrázek uživatelky
profil
Rád bych občas něco koupil na biofarmě.Ale tady v okolí žádná není.A někam dojíždět 30-50 km?Sice výrobek eko,ale to mi nepřipadne zrovna ekologické.
Obrázek uživatelky
profil
Ráda bych fandila všem výrobcům ekoproduktů, ovšem moc jim nevěřím a asi v době krize se s cenami nemohou měřit s řetězci.
Obrázek uživatelky
profil
Já těmto farmám držím palce.
Obrázek uživatelky
profil
moc na to nevěřím
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles