Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Užijte si volné chvilky v čistém bazénu

25. 07. 2011 | Zahrádka

Během letních dovolených a velkých prázdnin tráví většina z nás svůj volný čas venku, na zahradě či v přírodě. Velmi vyhledávaným místem se stává koupaliště, ti šťastnější z nás volí bazén na své zahradě. Aby koupání přinášelo ten správný požitek, je k tomu zapotřebí čisté vody. 


Voda v bazénu je neustále vystavována velké zátěži způsobené člověkem a přírodou. Už i pitná voda, která se používá do bazénů, obsahuje bakterie, minerální látky a kovy. Kvůli vysokým teplotám, dešti, prachu, listí a dalším přírodním vlivům si voda stěží udrží svou kvalitu. Nositelem milionů bakterií je také člověk, který navíc pro jejich množení nabízí velice dobré podmínky. Problém přinášející riziko nemoci je tak na světě!


Jak vodu ochránit?


žena v bazénuPoužití pískového filtru, síťky nebo plachty na povrchu bazénu nestačí, protože nezabezpečíme vodě hygienickou nezávadnost. Aby voda v bazénu byla čistá, je potřeba používat kromě těchto praktických pomocníků také chemické přípravky. Nejdůležitějším ošetřením bazénové vody je její dezinfekce. Nejrozšířenější a zároveň nejlevnější způsob je použití přípravku na bázi chlóru.


Nebojte se chlóru


Dezinfekce prostřednictvím chlóru představuje bezpečný způsob zničení veškerých bakterií. Účinnou látkou není plyn, který je pro lidský organismus škodlivý, ale chlornan sodný, nazývaný také aktivní chlór. Tato sloučenina při styku s nečistotami uvolňuje aktivní kyslík a dezinfikuje tak potřebná místa. Aktivní chlór se následně rozkládá na chlorid sodný, který každý zná pod označením kuchyňská sůl. Po této chemické reakci nezůstane ve vodě žádná nežádoucí chemická složka, voda v bazénu je tak bezpečná pro vás i vaše děti.


Jak na to?


Postup dezinfekce vody v bazénu je velmi jednoduchý. Potřebnou dávku čisticího a dezinfekčního prostředku je nutné nejprve promíchat s několika litry vody. Připraveným roztokem následně pokropíme hladinu vody v bazénu. Chlór by měl být v bazénu přítomný v koncentraci 0,3 – 0,6 mg na litr vody. Udržovací dávka pro průběžné čištění závisí na počasí a na frekvenci využívání bazénu. V letních dnech se doporučuje bazén dezinfikovat jednou týdně a to nejlépe večer po koupání, protože vstup do bazénu po tomto procesu není možný. 


Péče o bazénovou vodu však není jednorázovou záležitostí. Aby voda vydržela čistá a hygienicky nezávadná po celou sezonu, musí se pravidelně kontrolovat a ošetřovat pomocí kvalitních dezinfekčních přípravků. Péče věnovaná čistotě a hygieně vody v bazénu se vám vrátí na zdraví a kvalitě požitku z plavání.


Zdroj: Savo


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !