Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Byl jednou jeden život - 4. díl

18. 06. 2008 | Televizní tipy

V nejúspěšnějším animovaném seriálu o lidském těle Byl jednou jeden život se tentokrát podíváme na vnitřní lidské orgány.


Nejprve projdeme ústy a podnikneme výpravu trávicím traktem. V žaludku potkáme malé enzymy, které stravu rozkládají a ta se postupně přesunuje do jater a pak dále do střev, kde potkáme spoustu přátelských bakterií různých velikostí a tvarů. V ledvinách pak uvidíme veškerý odpad, který naše tělo nepotřebuje a později je vyloučí ven.


Čtěte také články o celé sérii DVD Byl jednou jeden život:
Byl jednou jeden život - ANATOMIE, jako animovaný seriál

Byl jednou jeden život - 1. díl
Byl jednou jeden život - 2. díl
Byl jednou jeden život - 3. díl

Byl jednou jeden život - 5. díl

Byl jednou jeden život - 6. díl


Byl jednou jeden život - 4. díl


Byl jednou jeden život

14. díl Ústa a zuby

Sladké, slané, hořké a kyselé…to všechno způsobují chuťové pohárky umístěné na našem jazyku. A zuby? Proč se nám kazí a jak můžeme zubním kazům zabránit? V tomto díle uvidíme, jak je důležité se starat nejen o své zuby, ale dbát o hygienu a prevenci celé ústní dutiny.

 

15. díl Trávení

Co všechno si naše tělo uloží a co vyloučí uvidíme v tomto díle o trávení. Jak putuje veškerá strava lidským tělem a jak se s ní naše tělo vyrovná? Proces trávení začíná už v našich ústech a pokračuje dál cestou přes jícen a žaludek dále do jater a střev.

 

16. díl Játra

Játra jsou nejdůležitější laboratoří lidského těla. Přestože zabírají pouhá dvě procenta celkové tělesné hmotnosti, spotřebovávají kolem čtvrtiny všeho kyslíku, skoro stejné množství jako srdce! V játrech se produkty trávení mění na bílkoviny, červené krvinky, protilátky a mnoho dalších věcí.

 

17. Ledviny

Ledviny jsou velmi důležitým lidským orgánem, kde dochází k čištění krve. Jak sami uvidíte v tomto díle, červené krvinky se tu zbavují všech nečistot a škodlivých látek. A co udělá naše tělo s tímto odpadem? … Odešle jej přes močový měchýř z těla pryč.

.

V novinových stráncích v prodeji od 19. června 2008.



 

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kroj