Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Callanova metoda výuky angličtiny

12. 08. 2008 | Výchova

Vadí vám, že se na své zahraniční dovolené nedomluvíte? Straší vás při pomyšlení, že se budete muset dlouho učit slovíčka? Myslíte si, že na výuku angličtiny jste staří?  Pozor, přichází novinka ve výuce angličtiny! Už nikdy se nebudete muset doma dlouho připravovat na hodinu angličtiny, výuka vás už nebude nudit! Budete se smát a zároveň budete mile překvapeni, jak to jde snadno. Dovolte mi představit vám Callanovu metodu pro výuku angličtiny.

 

A proč že je tato metoda tak výjimečná a skvělá? Především pro její oblibu u studentů i učitelů. Je neskutečně zábavná a neskutečně rychle vás dostane do zdánlivě složitého světa angličtiny. Již při první hodině si všimnete, jak lehce do jazyka vplujete a jste sami schopni po několika málo minutách říci jednoduchou větu anglicky.


Principem je učit angličtinu ne jako dějepis nebo zeměpis, jako suchou vědu, ale jako jazyk, tak jako náš jazyk mateřský. Cílem je, aby vše, co říkáte jako studenti, bylo automatické. Takže vás možná překvapí, že při první hodině vám učitel ukáže knihu, propisku a obyčejnou tužku a už o těchto třech běžných věcech budete mluvit. Zpočátku opakovat po učiteli, pak mu jen odpovídat na otázky.

 

Callanova metoda výuky angličtinyVětšina jazykových škol si zakládá na psaní a gramatice, pan Callan, který tuto metodu vymyslel, si zakládá především na mluvení a konverzaci. Mluvit, mluvit a mluvit, to je podstatou výuky.  Již první hodinu budete mluvit anglicky, i když přijdete na hodinu jako úplný začátečník (pro Callanovu metodu je začátečník ten, kdo anglicky nezná nic, max. pár slovíček jako Hello, good bye,…)

Metoda pomáhá překonat studentům ostych z mluvení, protože při běžných výukových metodách hovoří v hodině jen ti nejhovornější studenti, zatímco u Callana hovoří všichni v hodině stejně dlouho. Neustále jsou nuceni dávat pozor a poslouchat odpovědi ostatních.

 

Že stále nejste přesvědčeni? Tak čtěte dál. Metoda je vhodná pro jakýkoli věk, jakékoli zaměstnání. Hlavním požadavkem není nic menšího, než to, že se VY chcete naučit anglicky. Zapomeňte na domácí úkoly a šprtání se slovíček. Na každé slovíčko, které v hodině uslyšíte, máte ještě dalších 5 hodin s učitelem, abyste si ho zapamatovali. Slovíčka se učí zásadně ve větách, protože jen tak si s ním poradíte daleko lépe, pokud budete muset vymyslet větu jinou nebo s obdobným slovíčkem.

 

Co se týče výsledků

Student angličtiny podle Callana je schopen za 96 vyučovacích hodin (pokud bereme 50 minut jako vyučovací hodinu) úspěšně složit zkoušku Cambridge Preliminary. Pokud ji úspěšně nesloží, škola, kde se učil, mu poskytne zdarma tolik hodin, dokud zkoušku úspěšně nesloží. To je zárukou, že Callanova metoda je úspěšná. Protože úspěšnost při zkouškách je u všech studentů 95%, zatímco u studentů jiných metod je průměr 70%, a tyto školy posílají pouze 10% nejlepších na zkoušky Cambridge.

 


Závěrem by bylo dobré dodat, že každá škola, používající Callanovu metodu, by měla svým žákům poskytovat několik úvodních hodin zdarma (počet takovýchto hodin je u každé školy individuální) k tomu, aby se rozhodli, zda se angličtině budou věnovat tímto novým způsobem či ne.

Takže vzhůru za novými zážitky ve studiu angličtiny!

 


 

DanielkaZ

Chytrá Žena - čtenářka

 

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Neučím touto metodou příliš dlouho, nicméně moje kolegyně má s touto metodou velké úspěchy, mezi lidmi je o tuto metodu velký zájem, protože hlavně se chtějí naučit mluvit cizím jazykem, ne psát, jak je zvykem u ostatních metod. Není nic jednoduššího než to vyzkoušet, první hodina bývá zdarma...
Obrázek uživatelky
profil
Holky mrkněte na net, záleží na tom odkud jsteSmajlík Tato metoda se teď dost rozmáhá, ale pozor na to, aby vám škola dala alespoň úvodní hodinu zdarma a písemnou záruku o tom, že požadované úrovně, jakou se chcete naučit, dostanete.
Školy jsou v Praze, HK, i jinde, stačí zadat Callanova škola
Obrázek uživatelky
profil
Přesně na to jsem se chtěla zeptat.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles