Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Caorle – nejhezčí letovisko severního Jadranu

21. 07. 2010 | Evropa

Patří k nejoblíbenějším letoviskům na severu Itálie v oblasti Benátska. Letovisko se skládá ze tří částí, Caorle, Porto Santa Margharita a Altanea. Caorle bývalo původně ostrovem, ulice byly dříve protkány vodními kanály, které byly postupně zasypávány, proto je město dodnes nazýváno „malými Benátkami“.

Město je známo svým krásným 2000 let starým historickým centrem. Můžete tady nalézt krásné romantické uličky se starými domy a pěkně upravenými zahradami.

Je tady spousta restaurací, které nabízejí vynikající italské speciality, především těstoviny, pokrmy z čerstvých ryb a výbornou italskou zmrzlinu.  Tato část má široké obchodní třídy,  nabízející nejrůznější sortiment zboží. Letovisko je centrem zábavy denního i nočního života. Procházkami městem můžete obdivovat plno přírodních krás. Nejen krásně kvetoucí oleandry, ibišky nádherných barev a vůní, ale také bambusy a palmy. Písečné pláže mají jemně zlatavý písek s mírným vstupem do moře.

V Caorle se nachází také přístav pro turisty. Můžete si tady vypůjčit malý motorový člun a projet se krásnou přírodou laguny. Nebo se domluvit s některým z místních rybářů a absolvovat jak rybolov, tak posezení nad jídlem v některé rybářské chatě na pobřeží. Na plážích se pořádají v hlavní sezóně různé sportovní a kulturní akce, například aquagymnastika, tenis, volejbal, jízda na koni a mnoho dalších sportů. Z kultury vás určitě zaujme malířská a sochařská výstava. Je také centrem zábavy pro děti. elký vodní park a lunapark, který nabízí plno atrakcí nejen pro děti, ale také dospělé.
Caorle je také městečko s krásnou historií.

Historické centrum se rozkládá mezi starým přístavem a románskou katedrálou.
Symbolem města je jedinečná kuželovitá zvonice, která je postavená v románském stylu současně s Dómem.
Na pobřeží se nachází „Svatyně“ historický kostel, který je odjakživa cílem poutníků.
Živá skála
To jsou krásné sochy na pobřeží, které se tvoří ze skal.
Každoroční soutěž sochařů z celého světa, určitě stojí za shlédnutí, třeba taková mořská panna a mnoho jiných zajímavých děl. Procházkou po molu můžete obdivovat tato pozoruhodná díla.


Novější částí starobylého Caorle je Porto Santa Margharita. Od staré části je oddělená ústím řeky Livenza. Spojení přes řeku dobře zajišťují trajekty, které jezdí velmi často. Kdo nechce využít trajekt, tak vzdálenost po silnici je asi 6km. Městečko patří k největším přístavům jachet a plachetnic na severním Jadranu. Plachetnice, které kotví v přístavu určitě stojí za shlédnutí. Na molu pak můžete obdivovat jak vyjíždí z přístavu na otevřené moře. Tato část je klidnější, ideální pro spoustu výletů i sportovního vyžití. Městečko si můžete projít pěšky, nebo projet na kole.
 
Altanea
Je malé městečko,  která je postavené na zelené louce, obklopené  krásnou zelení. Pláž je od městečka oddělená piniovým lesíkem. Najdete tady novou obchodní galérii, restaurace, bary a cukrárny. Je tady spousta krásných cyklistických stezek, které vás provedou okolní přírodou. Ve všech třech městech najdete vše potřebné pro vodní sporty, potápění,
jachetní kurzy, windsurfing.

Tipy na lodní výlety
Benátky
Celodenní výlet do Benátek, které se řadí mezi nejkrásnější renesanční města na světě.
Město plné zákoutí, uliček, krásných náměstíček s kanálem Grande.

Caorle  
Plavba lodí kolem městečka Caorle po lagunách s vyjížďkou na volné moře s návštěvou rybářských chýší a ochutnávkou ryb.
Večerní Caorle
Okružní plavba lodí, podél pobřeží nasvíceného Caorle.
Gardaland
Výlet do zábavního parku na břehu jezera Lago di Garda. Kde zažijete výlet do historie a různých koutů světa, podíváte se na pirátskou loď nebo proplujete po dravé řece asijskou džunglí kolem buddhistických chrámů.

Výlety do okolí
Také  tady můžete navštívit v blízkém okolí spoustu měst s krásnou historií a překrásnou přírodou.

Altino
Ve zdejším malém muzeu je dokumentováno osídlení Benátska, které uchovávají jedinečné nálezy amfory, sošky a mnoho dalších předmětů.

Portogruaro
Jedno z nejkrásnějším a nejzajímavějších městeček Benátska. Zde jsou dochovány paláce v benátském stylu.

Ca´ Corniani
Vesnice 3 kilometry od Caorle, která je známá svými vinařskými statky. Místní obyvatelé se rádi pochlubí životem na statku i zdejšími proslulými víny.  Pokud tady budete na konci srpna, nenechte si ujít „Pouť na vinařském statku".

Toto letovisko patří mezi nejoblíbenější a velmi navštěvované, patří také k nejhezčím, protože není jen letoviskem, ale také městečkem s krásnou historií.

 

Marta

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Caorle – nejhezčí letovisko severního Jadranu:

Caorle – nejhezčí letovisko severního Jadranu
Caorle – nejhezčí letovisko severního Jadranu
Caorle – nejhezčí letovisko severního Jadranu
Caorle – nejhezčí letovisko severního Jadranu
Caorle – nejhezčí letovisko severního Jadranu
Caorle – nejhezčí letovisko severního Jadranu
Caorle – nejhezčí letovisko severního Jadranu
Caorle – nejhezčí letovisko severního Jadranu
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
je tam opravdu pěkněSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
motivace by byla...
Obrázek uživatelky
profil
Článek vyvolal vzpomínky staré několik let.Jen nevím, proč nejhezčí záběry dali až pod článek. V první chvíli jsem se nazlobila, že k článku dají tuctové fotky a to, co je klasické pro Caorle vůbec nepřidají. Tak alespoň pod článkem.
Obrázek uživatelky
profil
MYSLIM ZE JE TO DOBRY TYP NA LETO
Obrázek uživatelky
profil
naši mladí s vnoučkem tam byli loni a letos jedou za 14 dnů opět, moc se jim tam líbí.
Pěkný článek SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles