Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Čas na posílení imunity je tu! Které bylinky jsou nejlepší?

9. 10. 2017 | Péče o tělo
Uplynulým víkendem nám příroda ne úplně něžně sdělila, že léto je pro letošek definitivně u konce. Připravit je potřeba nejen podzimní šatník, ale také náš imunitní systém. Které bylinky hrají v posilování imunity prim?

Třapatka nachová
Třapatka nachová, kterou spíše známe pod svým latinským názvem Echinacea, je spojována především s obranyschopností organismu. Kromě toho má však tato rostlina další léčivé účinky. Účinně ničí viry, bakterie, plísně a neméně známý je také její léčebný účinek při nádorových onemocněních. Užívat ji lze při nachlazení, chřipce, kašli, kožních potížích nebo při zánětech močových cest. Taktéž tiší bolest a pomáhá při otravách potravinami.

Rakytník řešetlákový
Na podporu imunitního systému je výborný i rakytník, přičemž využívanou částí rostliny jsou především její plody. Ty je možné použít jak čerstvé a sušené, ze semen lze zase dělat olej. Rakytník je zároveň cenným antioxidantem a obsahuje vitamin C, A, E a kyselinu listovou. Používat jej můžete nejen v případech oslabení organismu, ale i při poruchách metabolismu.


Čas na posílení imunity je tu! Které bylinky jsou nejlepší?Šípek
Šípek je známým zdrojem vitaminu C a zároveň nás zbavuje volných radikálů a zpomaluje stárnutí buněk. Ze šípku je vhodné vařit čaj nebo vyrábět sirupy, kdy se vitamin C neničí tepelnou úpravou.

Kopřiva
Kopřiva je důležitou součástí detoxikačních čajů a často doporučovanou bylinou při nejrůznějších detoxikačních kúrách. Navíc obsahuje řadu minerálů a vitaminů a její výhodou je, že je možné ji zpracovat i do pokrmů.

Kustovnice čínská
Kustovnice čínská neboli goji je taktéž výborným antioxidantem. Plody kustovnice obsahují osmnáct druhů aminokyselin, dvacet jedna stopových prvků a velké množství beta-karotenu. Doporučuje se konzumovat při jakémkoli onemocnění či oslabení organismu, rovněž preventivně. Působí proti stárnutí, posiluje obranyschopnost organismu, pomáhá při alergiích a astmatu, odbourává alkohol z těla, posiluje činnost jater a ledvin a podporuje tvorbu červených krvinek.

Meduňka
Meduňka je mimořádným lékem na uklidnění celého organismu. Kromě toho, že působí na nervovou soustavu a psychiku, léčí i všechny orgány těla, uvolňuje křečovité stažení způsobené nervovým vypětím, uklidňuje bušení srdce, dýchací a zažívací orgány. Také tiší záchvaty kašle a uvolňuje křeče v žaludku

Jak bylinky správně uchovávat?

Sušené bylinky je nejlepší skladovat na temném a suchém místě se stálou teplotou. Nejvíce vydrží, umístíte-li je do nepropustných sáčků. Bylinky skladujte podle druhů a nezapomeňte si na pytlík poznamenat datum sběru.

Zdroj: Paketo.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
opět nic
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles