Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čeká Vás jarní úklid?

17. 02. 2008 | Finance

Dobrá nálada
….……a úklid jde snáz


Aby se jarní úklid nestal vaší noční můrou, přinášíme pár zaručeně otestovaných a oblíbených triků, do kterých můžete zapojit i ostatní členy rodiny. Záleží hodně na jejich pomoci, jestli budete uklízet hodinu nebo celý den.

Začněte úklidem místnosti, která bývá obývána nejméně, např. ložnice. Uklidíte ji rychleji a také v ní pořádek vydrží nejdéle. Nakonec si ponechejte místnosti, které jsou z hlediska vašeho pobytu nejfrekventovanější, tedy kuchyň, toaleta a koupelna. Jsou to místnosti, které jsou k udržení perfektní čistoty nejnáchylnější.

jarní úklid Mezi základní úklidové zbraně každé hospodyňky patří gumové rukavice (nejlépe takové, které pohltí pot z rukou a ošetří pokožku např. napuštěným heřmánkovým krémem), různé prachovky, utěrky, houbičky a drátěnka. Hadry na podlahu vyměňte za mopy. S nejnovějšími typy mopů nebudete mít ani špinavé ruce a nebudou vás bolet záda od ždímání.

Při mytí a leštění oken už nemusíte přemýšlet, jak dosáhnout vysokého lesku skla. Zapomeňte na dávno překonané rady typu leštění novinami, přidání škrobové moučky do vody na mytí a podobně. K umytí oken díky hadříkům z mikrovlákna nepotřebujete žádné chemické prostředky a navíc ani nemusíte při mytí balancovat na židli nebo lézt po schůdkách, pokud má Váš pomocník teleskopickou tyč.

S jarním úklidem je mnohdy spojeno i velké praní. Ti, kteří nemají to štěstí, že si mohou na vlastní zahradě zabudovat venkovní sušák, musí se spokojit s vnitřním sušákem či držákem i na ponožky.

jarní úklid Když už jste prádlo usušili, přijde na řadu žehlení. Žehlicích prken je na trhu poměrně velké množství – od těch levných až po ty finančně více náročné. Cena se odvíjí především od materiálu, ze kterého je vyrobena žehlicí deska. Důležité je i nastavení výšky žehlícího prkna, proto některé hospodyňky bolí ze žehlení velmi často záda.

Jaké úklidové prostředky používat a jak o ně pečovat?
Na trhu existuje celá řada úklidových prostředků, které nám ušetří spoustu práce a času. Výběr je bohatý a ti, kteří dávají přednost kvalitním prostředkům, vědí, že šetří nejen práci i čas, ale v konečném důsledku i peníze, neboť dražší prostředky jsou ve srovnání s levnějšími o hodně trvanlivější. A to nemluvíme o uživatelském komfortu.. Úklidové prostředky po použití vždy vyčistěte a správně uložte. Hadry a houbičky pravidelně perte a prachovky vyklepávejte.

Zdroj: VILEDA

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Uklízím průběžně, takže nějaký vánoční, jarní, letní a já nevím jaký ještě úklid neřeším. Nemám na to čas.
Obrázek uživatelky
profil
Já jarní úklid nějak neprožívám uklízím pořád průběžně takže mě to nějak netrápí
Obrázek uživatelky
profil
uklízím průběžně asi jako každý a jarní úklid je pro mne navíc pouze mytí oken. Je to spojeno s jarním, protože po zimě odstavím všechny kytky z oken a byt už tak provoníSmajlíkjaro. V zimě větrám jen na ventilačku a na jaro se už hodně těším tedy i na úklidSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
protože uklízím pravidelně každý víkend, nemám z jarního úklidu až takový strach. Myslím, že jde taky o to, aby se člověk v zápalu úklidu nezapomněl zastavit a zbytečně se stresoval. O tom to není.
Obrázek uživatelky
profil
letos jsem začla obráceně,kuchyní,protože na ni již mi nezbývá tolik elánu...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles