Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Čekáte miminko? Zvolte vhodného pediatra

28. 05. 2015 | Vývoj
S novým přírůstkem do rodiny vás čeká spoustu zařizování. Volba praktického lékaře je jedno z nich. Jak na to?

Pediatr bude vaše dítě provázet od batolete až po dospělou osobu. V prvních měsících se budete nejčastěji obracet právě na něj a stejně tak to bude i on, na kterém bude zdraví vašeho potomka záviset. Čím byste se tedy měli řídit při výběru?

Reference známých

Pravděpodobně nejlepší způsob, jak se dozvědět o praktikách dotyčného pediatra. Nejen, že si můžete vyslechnout poznatky a zkušenosti ostatních rodičů, ale na jejich základě si o lékaři můžete udělat obrázek, ještě než ho poznáte. Samozřejmě nesuďte jen podle zkušeností ostatních a dejte na svůj selský rozum. Na názor se zeptejte i svého doktora, tím nic nezkazíte.

Čekáte miminko? Zvolte vhodného pediatraMísto působení

Na polohu ordinace a co si budeme povídat, i na ordinační hodiny, je třeba se podívat ze dvou různých úhlů pohledu. Na jednu stranu není žádoucí mít doktora na druhé straně města. Na stranu druhou ovšem neupřednostňujte někoho, kdo vám není úplně sympatický jen proto, že je nejblíže vašeho bydliště. Pokud nepatříte mezi řidiče, vezměte v úvahu i dojíždění a tím pádem dostupnost doktora.

Věk a předchozí zkušenosti

Zde záleží opravdu na vašich osobních preferencích. Někdo vyhledává raději zkušenější doktory, protože je přesvědčen, že starší doktor více zažil. Někdo zase dá přednost pediatrům mladším, u kterých je více pravděpodobné, že budou využívat poznatků moderní medicíny. Co považujete za důležitější vy? Nikde není samozřejmě psáno, že nenajdete někoho, kdo má od obojí trochu a v tom případě neváhejte.

Výhody jednotlivých doktorů

Zde máme na mysli to, s jakou zdravotní pojišťovnou dotyčný doktor spolupracuje. Péče o vaše miminko stojí spoustu peněz a není proto od věci hledět na finanční pomoc, kterou vám pojišťovna může nabídnout. S tímto tedy souvisí i volba zdravotní pojišťovny. Dítě je po narození automaticky přiděleno k pojišťovně matky. Proto pokud přemýšlíte nad změnou, je nejvyšší čas podniknout potřebné kroky. Ze zákona je totiž změna pojišťovny možná jednou za dvanáct měsíců, a to s uzávěrkou přihlášek do 30. června. Vybírejte takovou pojišťovnu, která se zaměřuje na podporu matek a dětí.

Nepodceňujte volbu pediatra pro vaše miminko, přece jen ho budete vídat následujících 19 let a měl by tak vyhovovat jak vám, tak dítěti.


Zdroj, foto: ZPMVČR


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hledala jsem pediatra přes internet ve svém okolí,a dle pozitivních ohlasů jsem si vybrala, zavolala tam a už dle ochoty mě pani doktorka přesvědčila že jsem si vybrala dobře, jsem spokojená a dokonce k naší doktorce postupně začínají chodit i různé známé s dětičkama. Ještě že ten internet dneska funguje Smajlík

















Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles