Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Celé Česko čte dětem - Miss World četla v Opočně

17. 11. 2007 | Výchova
Cílem projektu Celé Česko čte dětem, kterému byla udělena záštita Ministerstva kultury České republiky a Dětského fondu OSN – UNICEF České republiky, je podpora emocionálního (psychického a morálního) zdraví dětí a mládeže pomocí osvětové, výchovné, organizační a promoční činnosti. Vědci a praktikové shodně tvrdí, že pravidelné hlasité předčítání učí dítě jazyku a myšlení, rozvíjí jeho paměť a obrazotvornost, obohacuje ho o vědomosti a vzorce morálního chování, posiluje jeho sebevědomí.

Čtěte také:
Celé Česko čte dětem - hlasité předčítání pomáhá dětem zdravě růst

Hlasité předčítání v přátelské atmosféře je podle www.celeceskoctedetem.cz spolehlivý a účinný způsob, jak se může čtení stát pro dítě stejně přitažlivým, či dokonce ještě přitažlivějším než televize. K projektu se připojila i ZŠ v Opočně, odkud je Miss World Taťána Kuchařová. Celé Česko čte dětem „Naše škola se poprvé s projektem, kdy známé osobnosti čtou dětem, seznámila u našich kolegů z partnerské školy v polském Opoczne. Protože se nám myšlenka tohoto projektu velmi zalíbila, rozhodli jsme se ji realizovat i v naší škole. Při hledání autora Učebnice hlasitého čtení jsme se dozvěděli, že podobná kampaň probíhá i v Česku. Napsali jsme si o propagační materiály a připojili se k celostátnímu projektu, který ke čtení motivuje nejen děti, ale i jejich rodiče.

Náš projekt jsme zahájili hned v září 2007, kdy jsme oslovili a dále oslovujeme významné osobnosti královéhradeckého regionu. Projekt jim představíme a požádáme je, aby si přišly s dětmi popovídat a přečetly jim pěknou pohádku. Naším cílem je nejen motivovat děti ke čtení, ale také jim umožnit setkání s představiteli kultury, sportu a veřejného života našeho kraje.

Celé Česko čte dětem Mezi pozvanými byli a budou například - Miss World 2006 Taťána Kuchařová, Josef Lukášek - spisovatel, Jana Flechtnerová – zdravotně handicapovaná fotomodelka, Jarmila Haldová - řezbářka, malířka a ilustrátorka, Miloň Čepelka - herec Divadla Járy Cimrmana, Luboš Sluka -hudební skladatel a herec Jan Čenský,“
uvedla učitelka ZŠ v Opočně Jana Hrnčířová.

Pro projekt Celé Česko čte dětem vybrali v Opočně žáky 1. a 2. tříd. O chystané návštěvě si učitelky s dětmi nejprve povídají, seznámí je s oborem, ve kterém pozvaný host vyniká a na den „D“ si děti přinesou památníčky, shromáždí se v družině na koberci a s napětím čekají. Vyslechnou pohádku vybranou „předčitatelem“ a pak s ním a nakonec ještě získají podpis do památníčku.

A kdo už dětem v ZŠ Opočno četl? V říjnu to byla Miss ČR 2006 a Miss World 2006 Taťána Kuchařová a po ní spisovatel Josef Lukášek, autor knih Pohádky z Orlických hor, Pohádky z Orlických hor 2 a Korunka princezny Kačenky.

Foto: Taťána Kuchařová a Josef Lukášek Opočně - z archivu učitelky Jany Hrnčířové

Irena Voříšková
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !