Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Celulitida trápí i štíhlé ženy

6. 03. 2020 | Péče o tělo
Celulitida je genetické postižení kůže a podkožní tkáně, které může postihnout ženy jakékoliv postavy. Výhodou u štíhlých žen je to, že celulitida není kombinovaná s nadváhou a proto je léčba a odstranění celulitidy vždy s větším efektem.


Díky jiné struktuře podkoží postihuje pomerančová kůže 90 % všech žen. Rozděluje se do čtyř stupňů dle intenzity poškození, kdy poslední 4. stupeň provází bolesti a otoky, a to už je problém nutný řešit s odborníkem. Možnosti postižení podkoží je více, není to jen celulitida. Existuje nespočet rad a triků, jak svépomocí odstranit nevzhledné hrbolky na kůži, ale v záplavě informací, které se na nás valí ze všech stran, je těžké zvolit tu správnou metodu.

Metod, jak bojovat proti celulitidě, je hned celá řada. Jako ty nejvíce efektivní se jeví tyto:
Pití dostatečného množství vody, ale zase ne nadměrného, jezení více ovoce a zeleniny, dostatek efektivního pohybu (nejlépe aerobní pohyb, alespoň pravidelná chůze např. do schodů), dále střídání teplého a studeného proudu vody při sprchování a v neposlední řadě také odborná ruční nebo přístrojová masáž.

Přístrojová masáž je při pravidelném opakování provedeném odborníkem nejúčinnější. Pokud s ní zkombinujete všechny body výše, máte vyhráno. V případě, že nebude celulitida kombinovaná s nadváhou, bude řešení jednodušší a efektivnější. Doporučují se speciální mechanické masáže moderními přístroji LPG, které jsou jednak kosmetické, s  menším efektem než přístroje lékařské, kterými nejen celulitidu na Žilní klinice odstraňujeme.

Celulitida je v podstatě cévním onemocněním. Povrchní cévní vaskulární vrstva se vytrácí a nahrazuje ji celulitická tkáň, čímž dochází k sulcovitému charakteru pokožky s dalšími projevy celulitidy v tom negativním směru.

V případě, že se nejedná o 4. stadium, které je až bolestivé, je jen na estetickém zvážení každého, zda se do boje s t. č. negativně přijímaném postižení pustit nebo ne. Díky současnému přístupu k celulitidě jako negativní vadě, doporučuji začít nejlépe ihned. Potom jen stačí najít si zařízení, které se léčbou celulitidy zabývá, nechat se vyšetřit, poradit se a rovnou začít. Součásti jsou i speciální krémy, které působí současně s masážemi. Jejich obsahem jsou látky, které stejně tak jako masáže urychlují lymfatickou drenáž, pomáhají k odstraňování celulitických hmot.

Lze však celulitidě předcházet?

Vzhledem k tomu, že jde o záležitost geneticky podmíněnou, nejsou žádná ověřená pravidla, jak ji předcházet. Lékař říká: Platí obecná pravidla vhodné a správné životosprávy stran stravování s dostatkem tekutin, vitamínů, ale i pohybu, spánku i sexu. Není vhodná nadváha, která projevy celulitidy zvýrazňuje.

Pomerančové kůže se nelze zbavit přes noc. My ale věříme, že dodržením výše zmíněných pravidel se boj s celulitidou stane jednodušším.    


Zdroj, foto: Žilní klinika



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !