Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cena Přístav za podporu mimoškolní práce s dětmi zná své letošní laureáty

24. 05. 2008 | Úspěšní lidé
Česká rada dětí a mládeže již posedmé udělovala Cenu Přístav – ocenění pro zástupce veřejné správy a samosprávy za podporu mimoškolní práce s dětmi a mládeží. Stalo se tak při příležitosti slavnostního zahájení pražské části 10. ročníku Bambiriády – největší republikové přehlídky činnosti dětských a mládežnických sdružení.
 
Laureáty Ceny Přístav pro rok 2008 se stali tajemnice MěÚ Nový Bydžov Marcela Česáková, starosta obce Suchá Loz Petr Gazdík, Marie Hrdinová – uvolněná členka rady pro školství, mládež, tělovýchovu a zaměstnanost Krajského úřadu Jihočeského kraje, starostka města Meziměstí Eva Mücková, Marek Polák – metodik mládeže a volnočasových aktivit Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Brna, primátor města Děčín Vladislav Raška, Miroslav Richter – místostarosta města Rychnov nad Kněžnou v letech 2002 – 2008 a starostka městské části Brno-Medlánky Alena Valentová.
 
Cena PřístavValné shromáždění ČRDM v letošním roce rozhodlo také o udělení mimořádné Ceny Přístav k příležitosti desátého výročí založení Rady deseti lidem, kteří se významně zasloužili o podporu sdružení dětí a mládeže. „Málokdo si dnes uvědomuje, že to, co dnes vnímáme jako samozřejmost, bylo před deseti lety nemyslitelné. Naše mozaika osobností je složená z politiků, úředníků i dobrovolníků, bez kterých by náš svět byl dnes dozajista jiný,“ uvedl předseda ČRDM Aleš Sedláček.

Laureáty mimořádné Ceny Přístav se stali Eva Bartoňová – 1. náměstkyně ministra školství, mládeže a tělovýchovy, Jan Bělohlávek – bývalý náměstek ministra školství, mládeže a tělovýchovy, Zora Dvořáková – bývalá zástupkyně ředitele odboru pro mládež MŠMT, Eva Hampejsová – dlouholetá pracovnice odboru pro mládež MŠMT, Jindřich Fryč – ředitel odboru mezinárodních vztahů MŠMT a bývalý ředitel odboru pro mládež MŠMT, Lubomír Novotný – pracovník Kanceláře Senátu ČR a bývalý ředitel odboru pro mládež MŠMT, Jan Sokol – proděkan pro zahraniční styky FHS UK a bývalý ministr školství, mládeže a tělovýchovy, Jaroslav Tuček – ředitel odboru pro mládež MŠMT, Jana Vohralíková – vrchní ředitelka na Ministerstvu kultury a první předsedkyně ČRDM a bývalý ministr školství, mládeže a tělovýchovy Eduard Zeman.
 
„Když půjdu před tebou, můžu splést cestu. Když mě necháš jít za sebou, můžu se ti ztratit. Když půjdeme vedle sebe, společně dojdeme k cíli,”
připomněla poselství Ceny Přístav bývalá předsedkyně ČRDM Jana Vohralíková.

Cena PřístavCena Přístav je ocenění zástupcům veřejné správy na místní a regionální úrovni za významnou podporu mimoškolní činnosti s dětmi a mládeží a zásadní přispění k jejímu rozvoji. Navrhnout kandidáty na Cenu Přístav mohou alespoň tři občanská sdružení dětí a mládeže nebo Domy dětí a mládeže. Ocenění má podobu ručně malované lahve s uvnitř uloženým poselstvím. Smyslem Ceny Přístav, kterou Česká rada dětí a mládeže uděluje již od roku 2002, je vyzvednout dobré zkušenosti z komunální politiky a ocenit konkrétní představitele této sféry (volené i jmenované), kteří mohou být příkladem všem ostatním.
 

Další informace o Ceně Přístav, laureátech jednotlivých ročníků a důvodech jejich ocenění najdete na stránkách www.crdm.cz/pristav.


ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
rozumne superenie
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles