Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Čerstvé šťávy jako elixír zdraví

19. 01. 2015 | Péče o tělo
Špatné zažívání i pleť, alergie, nadváha, únavový syndrom, bolest hlavy a kloubů, bolestivá menstruace a mnoho dalších potíží je v řadě případů způsobeno přetíženým organismem. Účinným řešením je návrat ke zdravému životnímu stylu, zejména k odlehčené stravě plné vitaminů, vlákniny a dalších prospěšných látek. Stejně tak jako doma pravidelně uklízíme, je třeba pečovat o své tělo. Několikrát za rok bychom mu proto měli dopřát očistu.

Není však nutné přestat ze dne na den jíst. Detox organismu je dobré začít provádět postupně. Nejde o úplný půst, ale velmi lehkou stravu po určitou dobu. Detoxikace organismu spočívá v podpoře jeho přirozeného čisticího procesu, který nestačí odbourávat všechny škodlivé látky, jež se objevují v důsledku našeho mnohdy neuspokojivého životního stylu. Vyváženým a odlehčeným jídelníčkem dostává tělo „prostor“ na úklid a regeneraci.

čerstvé šťávy jako detoxJednou z variant je pít čerstvé ovocné a zeleninové šťávy, které mají mimořádně pozitivní vliv na náš organismus. Velkou výhodou je, že šťávy si můžete připravit prakticky z čehokoliv, záleží jen na vaší chuti nebo surovinách, které máte k dispozici. Recepty ale nemusíte vymýšlet jen podle fantazie. Jednotlivé druhy ovoce a zeleniny mají specifické vlastnosti pro podporu našeho organismu. Můžete si tak snadno nachystat koktejl, který posílí vaši imunitu, podpoří tvorbu červených krvinek nebo skvěle poslouží k očistě organismu.

Například pomerančová šťáva se perfektně hodí k detoxikační kůře, neboť pomáhá při překyselení organismu. Je bohatá na draslík, vápník, hořčík a má vysoký obsah vitaminů A, B, C. V neposlední řadě patří k dobrým zdrojům selenu, který je silný antioxidant. Dobře se kombinuje s grepem, který zvyšuje účinnost vitaminu C a jeho dužina je bohatá na bioflavonoidy. Obsahuje také velké množství kyseliny listové a podporuje trávení.

Jablečná šťáva má zase vlákninu snižující hladinu cholesterolu a váže na sebe toxické látky (olovo a rtuť). Pomáhá při zácpě a povzbuzuje činnost střeva, pokud se pije ráno nalačno.

Ananasová šťáva působí močopudně a tím odvodňuje organismus.

Červená řepa podporuje tvorbu červených krvinek a čistí krev, játra, ledviny a žlučník. Navíc povzbuzuje činnost lymfatického systému.

Zdroj, foto: Catler


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
z červené řepy je super a ač sůl nemusím, vždy si ji ještě drobet osolím.
Obrázek uživatelky
profil
také si někdy dělám šťávy,ještě zkusím z červené řepy.
SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
občas si taky dělámSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Čerstvé šťávy jsou výborné, taky je dělám. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles