Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Červená jako barva vášně

31. 07. 2010 | Trendy
Jeden slavný módní návrhář v roce 1955 pronesl „Červená je moje šťastná barva“. Od té doby červená bojuje s ostatními barvami o první místo v oblíbenosti. Bohužel se rok od roku červené více lidí vyhýbá. Ale proč? Vždyť je magická, přitažlivá a elegantní. Pojďme si povědět něco více o barvě vášně.

Je to jedna ze tří základních barev spektra, proto by se rozhodně neměla nejen v módním průmyslu ztratit. „Červená symbolizuje život a jako jediná barva může konkurovat černé,“ říká módní návrhář Pavel Ivančic.

Červená x černá
Kterou z nich máte radši? U mnoha stylů, jako např. gothic, emo se nejčastěji používají právě tyto dvě barvy společně. Ani jedna z nich si nijak nekonkuruje. Ovšem u daleko běžnějších stylů je červená obyčejná barva. A černá je právě její největší konkurencí. Vždyť si to vemte. Černá = zužuje, zvýrazňuje postavu, při správném množství je elegantní, hodí se ke všemu a černou nikdy nic nezkazíte. Ale co naopak červená? Červená je barvou „ďábla“. Velké množství lidí se jí bojí nosit. Bojí se, že působí moc vyzývavě, nebo že v ní budou působit jako kopie Červené Karkulky. Ale při správném množství, doplňcích a sladěnosti s vašim oblečením budete působit stejně tak dobře, jako v černé barvě.

Pravda o červené barvě
Vědci potvrzují mínění minima lidí, že ženy oblečené v červené se zdají být mužům daleko atraktivnější než v jiných barvách. Červená se hodí na každodenní nošení i ke slavnostním příležitostem. Žena v červené je vnímána především jako sebevědomá, energická a vášnivá. Stejně tak jsou v červené vnímáni jako sebevědomí i muži. Podle dalších průzkumů sáhne týdně každý člověk alespoň po jednom oblečení v červené barvě. Nejoblíbenější je zejména spodní prádlo. Nebojte se červené, teď už víte jak s ní na tom budete.
 
Nikolette - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
červenou barvu nemám v lásce a taky mi červené oblečení vůbec neslušíSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles