Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Češi jsou zvyklí deodorant používat, ale pouze příležitostně

28. 06. 2007 | Péče o tělo

Jak ukazují výsledky celoevropského průzkumu, spotřeba deodorantů a antiperspirantů se v České republice řadí mezi nejnižší v Evropě. Průměrný Čech spotřebuje ročně pouze 1,5 balení, kdežto například průměrný Angličan spotřebuje téměř pět balení ročně.


Stop pocení

Pocení v podpaží patří bezesporu k těm nejnepříjemnějším. Zde totiž vznikají ideální podmínky pro množení bakterií, které rozkládáním bílkovin a mastných kyselin z potu vytvářejí nepříjemný pach. Antiperspiranty umí nejen tento zápach omezit, ale navíc přímo zabraňují vzniku potu samotného.


Deodoranty a antiperspiranty v České republice nejsou součástí každodenní hygieny.


deodorant

Ačkoli procento žen, které se hlásí k používání deodorantů a antiperspirantů, je 71 %, Češi nepoužívají deodoranty jako součást každodenní hygieny. Jejich použití je u většiny národa spíše příležitostnou záležitostí. U mužů se hlásí k používání deodorantů či antiperspirantů jen 49 % z nich.


Obliba deodorantů a antiperspirantů v jednotlivých zemích Evropy je značně rozkolísaná. Obecně lze říci, že je spotřeba v zemích západní Evropy vyšší než u obyvatel střední a východní Evropy. Průměrná spotřeba deodorantů a antiperspirantů na osobu za rok je nejvyšší ve Velké Británii, tj. 4,67 balení, za nimi následuje Německo se spotřebou 3,15 balení ročně a Francie se 2 baleními ročně. Více deodorantů a antiperspirantů než Češi používají i Maďaři a Poláci. Češi spotřebují ročně 1,38 balení, za naší spotřebou jsou už jen Rumuni a Rusové.


Podle Jaroslava Círa, manažera celoevropského průzkumu společnosti Unilever, není problémem Čechů, že by deodoranty nepoužívali vůbec nebo je neznali. „Češi jsou zvyklí deodorant používat, ale pouze příležitostně. Deodorant v České republice není součástí každodenní hygieny a používá se spíše parfém. Důkazem toho je i skutečnost, že v mnoha domácnostech stále nemá své stálé místo v koupelně, kde se provádí každodenní hygiena, a tak jej často najdeme na různých poličkách v obýváku či v jiných místnostech.“



Petra Dítětová
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nevlezla bych bez něj z domu.....kor v létě
Obrázek uživatelky
profil
Kdyby byly deodoranty kuličkové tak si je kupuji ale antiperspiranty používat nebudu, nechci aby se u mě zvýšilo riziko vzniku rakoviny. Takže používám pouze voňavky, jelikož 200-300 Kč na bio deodorant fakt nemám.
Obrázek uživatelky
profil
Je to pravda deodoranty zase tolik nestojí, aby si je člověk nemohl pořídit.Používám gelové deodoranty spoustu let a nenechám na ně dopustit.
Obrázek uživatelky
profil
No a to je pak někdy lahoda, taková jízda autobusem v létě...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice