Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

České lázně patří k vyhlášeným ...nechte se rozmazlovat

4. 11. 2012 | Krása
Celý svět kamsi spěchá. Nejvyšší povolenou rychlostí se řítí kupředu. Mnohdy šlapeme na plyn více, než zákony povolují. Stres, příliš vysoké nároky, neuvěřitelné pracovní nasazení a tempo.
To vše si vybírá daň na nás samotných. Tělo se mstí a začíná si vymýšlet nejrůznější komplikace. Rada zní jasně: odpočinek, relaxace a aktivní pohyb. Kolikrát už jsme tohle slyšeli. Takže bychom s tím poprvé skutečně něco provedli? Dopřejte svému tělu naprosté blaho.
 
lázně v České republiceHoďte vše za hlavu a vezměte nohy na ramena. Útěk od všech civilizačních možností, rozšafného temperamentu velkoměsta a šéfa, co vám nakládá stále více, je jedinou možností, jak nepodlehnout stresu a zároveň pak i všem civilizačním chorobám, které si vehementně brousí zuby. Relaxace by totiž měla být samozřejmou součástí našeho života. Neberte odpočinek jako sprosté slovo a oddejte se klidu a péči o tělo, ale i vaši mysl. Zkuste některý z wellness pobytů, který si s únavou vašeho organismu poradí.
 
Nemusíte překonávat stovky kilometrů, nemusíte si rezervovat letenky. I české lázně patří k těm vyhlášeným s dobrou tradicí a dlouholetou historií. Největší pozornost byla lázním v Česku věnována v době 18. až 20. století, kdy také vznikala řada lázeňských domů a hotelů. Velkou pozornost si zasloužilo také okolí vřídel, došlo totiž i na úpravy přilehlých parků a romantických kolonád.
Vyhlášenou novobarokní kolonádu najdete v Mariánských Lázních, které obklopuje chráněná krajinná oblast Slavkovský les. Hlavními léčivými zdroji jsou  minerální prameny, rašelina a přírodní CO2. Kromě turistiky a procházek můžete relaxovat na procedurách v Lázeňských domech, sportovat v přírodě a regenerovat své tělo v mnoha wellness centrech. V Mariánských lázních můžete odpočívat i aktivně a využít golfové hřiště, jízdárnu, lanové centrum nebo některý z četných adrenalinových zážitků, které lázeňské město nabízí.

lázně  v České republiceZa studenými kyselkami se vydejte do nedalekých Františkových Lázní, kde můžete vyzkoušet slatinné zábaly, které prokrvují a uvolňují organismus, nebo uhličitanové koupele, které snižují krevní tlak. Blízko je také nejmladší vyhaslá sopka v Čechách - Komorní Hůrka nebo hrad Seeberg - Ostroh, kde se každoročně v dubnu pořádají Seedberské hry nebo červencový dobový jarmark. V lázních je několik léčivých pramenů a některé z nich můžete vyzkoušet  přímo ve vašem hotelu.
Za kulturou můžete zavítat do blízkého historického města Cheb, kde si lze prohlédnout mnoho gotických, renesančních a barokních staveb jako legendární Špalíček na náměstí nebo císařskou falc s věží a patrovou kaplí z roku 1180.  Pokud máte rádi dlouhé procházky v přírodě a relaxaci v lese, určitě navštivte přírodní rezervaci Soos. Celá oblast je středoevropský unikát a vede přes ni naučná stezka na dně vyschlého solného jezera. Vyvěrá z ní také nejteplejší lázeňský Císařský pramen a můžete zde najít i miniaturní sopky. Přírodní rezervace je díky dávné vulkanické činnosti krajinnou raritou v celé Západočeské oblasti.

Zdroj, foto: TOVED.CZ


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Do lázni jezdí nejenom movití lidé,ale hlavně nemocní,kteří to potřebuji!!!Myslím,že nejlepší lázně nejsou jenom v Čechách,ale taky i na Moravě.Už jsem 3x lázně Darkov navštívila a byla jsem nadmíru spokojená.Nejenom příjemný personál,ale hlavně léčivá voda tzn.Solanka mi velice pomáhá.
Obrázek uživatelky
profil
rada vzpominam kdyz jsem byla v Marjanskych laznich.byla jsem trikrat operovana na ledvinu.pri posledni operaci mi ledvinu vzali.
Obrázek uživatelky
profil
TO BY SE MI LÍBILO,ALE KDE NA TO VZÍTSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jo,holky,musíme se rozmazlovat domaSmajlík,zase budou lázně jen pro ty movitějšíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
bych se nechala rozmazlovat a svojí rodinu,kdybych na to mělaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles