Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Českem se opět šíří podvodné zprávy na Facebooku

24. 03. 2020 | Finance
Na Facebooku se opět šíří podvodné zprávy, kvůli kterým uživatelé přichází o peníze. Podvodníci zprávy rozesílají jménem přátel, kterým převezmou účet, požadují telefonní číslo a následně ověřovací kód k platbě. Experti doporučují podobné zprávy ignorovat a lépe si chránit přístup k účtům na sociálních sítích.

Uživatelé Facebooku v Česku čelí další vlně podvodných zpráv. Útočníci se vydávají za přátele a snaží se získat telefonní číslo uživatelů, na které následně přijde ověřovací kód k platbě. Pokud ho uživatelé podvodníkům sdělí, přijdou o peníze. „Podvodníci kontaktovali moji dceru z účtu její kamarádky. Dcera jim v domnění, že komunikuje s kamarádkou, poslala kód k obnovení hesla na Facebooku, a tak získali přístup k jejímu účtu. Stejným trikem od ní získali i kódy k mobilním platbám. Celkem jsme tak přišli o 2 400 Kč,” říká David Sedlák z Mělníka.

zprávyPodle expertů na kyberbezpečnost jde o klasický mechanismus podvodu na sociálních sítích. Lovení obětí prostřednictvím ukradených identit je jedna z nejefektivnějších metod podvodu, lidé svým přátelům obvykle důvěřují a nepravost zprávy často nepoznají.


Uživatele varujeme, aby nikdy nikomu nepřeposílali ověřovací kódy, ty jsou vstupenkou k účtům na sociálních sítích i k internetovému a mobilnímu bankovnictví.





Zdroj, foto: Digitální pevnost



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !