Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Českosaské Švýcarsko – malebný kout pískovcových skal

15. 02. 2008 | Evropa

Místo pro Vaši dovolenou


Místo nevšedních zážitků, malebný kout pískovcových skal, panensky čisté přírody, to je Českosaské Švýcarsko. Slyšeli jste někdy o Pravčické bráně, největším přírodním skalním mostě v Evropě, unikátní plavbu na lodičkách soutěskami řeky Kamenice, vyhlídku Belveder jež se tyčí vysoko nad obrovským kaňonem řeky Labe, Jetřichovické skály s mnoha známými vyhlídkami na vrcholcích skal, místo protkané turistickými a cyklistickými trasami. Vyražte do míst, kde se točila pohádka Pyšná princezna a zažijte neopakovatelné!

Českosaské Švýcarsko Nemusíte jet přes půl Evropy, aby jste objevili místo stvořené pro Vaši dovolenou. U nás doma, přitom takblízko, taková místa jsou. Poznejte hezké prostředí nedotčené přírody skalních měst, soutěsek, rozhleden a stolových hor, jež se rozprostírá při hranici s Německem.

Zdejší kraj je unikátní svoji florou i faunou a samotný pobyt bude blahodárný pro Vaše zdraví.

Díky velmi čisté přírodě zde roste velké množství vzácných rostlin.
Českosaské Švýcarsko Nevědomky minete ojedinělé druhy mechů, které jsou velmi náchylné vůči jakémukoli znečištění. Na mnoha místech vyvěrají na povrch prameny křišťálově čisté vody, jež je uložena v obrovských podzemních jezerech, které jsou pokládány za největší podzemní zdroje vody v České republice. Díky termickým stoupavým proudům kolem stolových hor a Pravčické brány se zde mísí proudy vzduchu až od Severního moře, pro jejichž blahodárné účinky bývají tato místa nazývána "Větrné lázně".

Projděte se lesními stezkami, probádejte staré skalní hrady, vydejte se do bájné říše skřítků, víl a loupežníků, kteří tento kraj prý obývali, možná i nadále obývají.

Českosaské Švýcarsko Jsou zde místa romantická, tráva v lesích zdejších je měkká jako obláčky, do své náruče Vás bude lákat ulehnout. Za ticha a zpěvu ptáků sluníčko svými paprsky koruny vysokých stromů proráží, vítr stromy ovíjí a potůček nerušeně plyne dál.

Zažijte neopakovatelné a možná se budete cítit jako v pohádce. Celá malebná krajina je doladěna útulnými z větší částí rodinnými penziony a hotely.

Místo stvořené pro Vaši dovolenou.



Zdroj: www.ceskosaske-svycarsko.cz


* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
už dva roky se tam chystáme na dovolenou a ještě jsme neyli, tak snad letosSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nejlepší jet busem z Děčína,vystoupit pod Pravčickou bránou,vyšlápnout nahoru,vše si projít a a pak pokračovat na Mezní,tam si dát oběd a pokračovat na soutěsky a lodičkou do Hřenska,odkud vás opět doveze bus .Je to krásný celodenní výlet.Kdybyste šli opačně ,tak ten výstup od soutěsek je dost namáhavý
Obrázek uživatelky
profil
doporučit také,je tam nádherně
Obrázek uživatelky
profil
A RÁDA BYCH SE TAM PODÍVALA...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Je tam překrásně. Hned jedu zaseSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles