Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Český film Křídla Vánoc míří do našich kin

13. 11. 2013 | Filmové novinky
Velká část filmu Křídla Vánoc se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována.

Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko. Zajíc (Jakub Prachař), čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít?

Český film Křídla Vánoc míří do našich kinRežisérka a scenáristka filmu Křídla Vánoc Karin Babinská, která debutovala v roce 2007 úspěšným filmem Pusinky, k filmu Křídla Vánoc říká: „Všichni v sobě nosíme svá tajná přání. O některých víme, některá se snažíme potlačit, některá si dovolíme vyslovit a dokonce je i žít. Hrdinové našeho filmu dostanou možnost něco si přát a jejich život se tak rozeběhne směrem, který si sami určili. Řada „náhod“ jim přinese to, co chtěli, a tak mají možnost si svá přání prožít. V životě jsme zodpovědní nejen za vše, co děláme, ale stejně tak i za to, co říkáme, co si myslíme a po čem toužíme...Chtěla jsem natočit film, který by v téhle pesimistické době lidi potěšil a dal jim naději, že věci lze měnit, že jen my sami jsme hybatelé našich životů...

Křídla Vánoc – herci:


Richard Krajčo se narodil 1. 6. 1977 v Ostravě. V mládí se věnoval hodně fotbalu, později zaměřil svůj zájem na muziku. Vystudoval střední elektrotechnické učiliště s maturitou, poté studoval tři semestry v Ostravě na Vysoké škole báňské fakultu informatiky. Po úspěšných přijímacích zkouškách v roce 1996 však přešel na hudebně-dramatický obor ostravské Janáčkovy konzervatoře, kde vystudoval herectví. V té době už třetím rokem hrál se svou kapelou Kryštof, kde jako zpěvák, kytarista a autor písní působí dodnes. Ve stejné době už byl známým ostravským dýdžejem. Od roku 1998 moderoval hudební televizní pořad Medúza.

Už v prvním ročníku na konzervatoři herecky debutoval ve Slezském divadle v Opavě, kde se představil jako Jean ve Strindbergově Slečně Julii. Následovalo školní představení Williamsova Skleněného zvěřince, poté role Shakespearova Hamleta v ostravském Divadle Petra Bezruče, za kterého získal Cenu A. Radoka v kategorii Talent roku 2000. Toto divadlo se potom stalo na dva roky jeho domovskou scénou. Zahrál si tu ještě Tracyho v jazzovém muzikálu Tracyho tygr, Orfea v Orfeovi a Eurydice a Bruce v komedii Nevyléčitelní.

V té době se však pomalu etabloval na výsluní popmusic se svou skupinou Kryštof.
Vydali šest úspěšných a oceňovaných studiových alb – např. Magnetické pole (2001),
V siločarách (2002), Mikrokosmos (2004), Rubikon (2006), Jeviště (2010) a Inzerát (2013). Skupina získala 10 Andělů – ceny akademie populární hudby, naposledy letos v březnu pro nejlepší skupinu a album roku (Inzerát).

Souběžně s muzikantskou kariérou ve skupině Kryštof se Krajčo věnoval i své původní herecké profesi – hostoval v činoherních inscenacích v různých divadlech (Divadlo Ungelt: Láska a porozumění, Divadlo P. Bezruče: Skleněný zvěřinec). V roce 2003 se stal členem činohry Národního divadla, kde hrál například Merkucia v inscenaci Shakespearova Romea a Julie, Kleanta v Molierově Lakomcovi a titulní roli v Richardu III. Z Národního divadla však definitivně odešel letos v létě na prostest proti odvolání ředitele Jana Buriana. V témže roce získává Thalii za nejlepší mužský herecký výkon za roli Dennyho v inscenaci divadla Ungelt Deštivé dny.

Filmografie (výběr): Křídla Vánoc (2013), Vraždy v kruhu (2013, TV seriál), Znamení koně (2011, TV serial), Nemocnice na kraji města – nové osudy (2008, TV seriál), Hraběnky (2007, TV seriál), Comeback (2005, TV seriál), Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště (2005), Sametoví vrazi (2005), Post Coitum (2004), Non plus ultras (2004), Krysař (2003), Nuda v Brně (2003), Kráska a netvor (2002, TV film), Udělení milosti se zamítá (2002, TV film), Z rodinného alba (2002, TV film).

Vica Kerekes (Nina)

Narodila se jako Eva Kerekesová (28. 3. 1982 ve Filakovu, Československo). Maminka je Maďarka, otec napůl Slovák a napůl Maďar. K divadlu ji přivedla maminka-učitelka a ochotnická režisérka. Po studiu na VŠMU v Bratislavě se přestěhovala do Budapešti, kde se prosadila jako divadelní herečka a kde žila se svým přítelem a později manželem Csabou Vighem, uměleckým fotografem, s nímž je dnes již dva roky rozvedená.
Vica Kerekes (jak zní její umělecké jméno) debutovala před kamerou už za studií v roce 2004 ve filmu Jiřího Chlumského Konečná stanice a od té doby natočila na Slovensku, v Česku a v Maďarsku bezmála třicítku filmů, TV filmů a seriálů. Naši diváci ji zaznamenali v komedii Nestyda v roli milenky Jiřího Macháčka v Hřebejkově adaptaci bestselleru Michala Viewegha Povídky o manželství a sexu. Nejznámější je v Česku ale díky hlavní ženské roli sexy krásky Šarloty v komedii Jiřího Vejdělka Muži v naději, kde opět hraje po boku Macháčka a také Bolka Polívky. Ve válečném dramatu 7 dní hříchu byl jejím partnerem Ondřej Vetchý a v novém filmu Křídla Vánoc hraje lásku Richarda Krajča.

David Novotný (Ráďa)

Narodil se 12. června 1969 v Brandýse nad Labem. Absolvoval herecký obor na Státní konzervatoři v Praze. Již v angažmá v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích hrál řadu významných divadelních rolí. Od roku 1998 ho můžeme pravidelně vídat v Praze na prknech Dejvického divadla.

Filmografie (výběr): Clona (2014, TV seriál), Čtvrtá hvězda (2014, TV seriál), Díra u Hanušovic (2014), České století (2013, TV seriál), Hořící keř (2013), Křídla Vánoc (2013), Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka (2012), Okresní přebor (2010, TV seriál), Muži v říji (2009), Přešlapy (2009, TV seriál), Děti noci (2008), Karamazovi (2008), O rodičích a dětech (2007), Pravidla lži (2006), Non Plus Ultras (2004), Kožené slunce (2002), Tmavomodrý svět (2001), Hry pro mírně pokročilé (1998).

Jakub Prachař (zajíc)

Narodil se 30. 8. 1983 v Praze. Pochází ze známé herecké rodiny, je synem herců Dany Batulkové a Davida Prachaře, vnukem Ilji Prachaře. Patří k zakladatelům hudební skupiny Nightwork (kytarista, zpěvák, textař, skladatel), vystupoval a vystupuje na jevištích různých pražských divadel (ABC, Rokoko, Národní divadlo, A studio Rubín, la Fabrika), v roce 2010 začal spolumoderovat show Česko Slovensko má talent.

Filmografie (výběr): Bonny a klid II (2014), Hlasy za zdí (2014), Křídla Vánoc (2013), Proč bychom se netopili (2009, TV seriál), Vyprávěj (2009, TV seriál), Děti noci (2008), O bílé paní (2008, TV film). Sněženky a machři po 25 letech (2008), Vlna (2008, TV film),
Boží pole s.r. o. (2006, TV film), Bazén (2005, TV seriál), Království potoků (2005, TV film), Zlá minuta (2005, TV film), Milenci a vrazi (2004), Poklad na Sovím hrádku (2004, TV film), Rodinná pouta (2004, TV seriál), Ze života pubescentky (1999, TV film).

Premiéra filmu Křídla Vánoc je naplánovaná na 14.11. 2013

Zdroj, foto: Falcon.cz

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Taky jsem čekala něco jiného, ale vcelku to mělo pozitivní vyznění a musím říct, že jsem na film dlouho myslela a vlastně často myslím, nebyla jsem tak dávno Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Také jsem to viděla, ale čekala jsem od toho filmu víc...Je to příběh,docela to ušlo ale chlapům se to moc nelíbilo...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Byla jsem na filmu v kině a moc se mi líbil. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles