Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

ČESKÝ LEV 2007 - podívejte se na nominace jako první!

30. 01. 2008 | Televizní tipy
9. února 2008 se v přímém přenosu na obrazovkách České Televize (ČT 2) od 20hodin objeví série těch nejlepších nominovaných filmových hitů za loňský rok 2007 ČESKÝ LEV 2007.

Kromě hlavních výročních filmových cen nad nimiž až do poslední chvíle stále visí otazník, byly tentokrát pro slavnostní večery vybráni dva moderátoři. Zatím co se v minulých ročnících na nominačním večeru Českého Lva vystřídalo několik úspěšných moderátorů, Česká filmová a televizní akademie zvolila osvědčenou výřečnou a zábavnou moderátorku Ester Kočičkovou, kterou přítomným novinářům na tiskové konferenci představil ředitel Českého Lva Petr Vachler. Nezapomněl zároveň připomenout rovněž moderátora hlavního večera.

ČESKÝ LEV 2007 „Někdy před kolegy z branže ani nejzkušenější moderátoři neudrží svůj hlas bez zachvění. Nenabízíme lístky k prodeji na oblíbené představení, ale zveme do jámy Lvové kolegy, což u Lucerny platí dvojnásob. Pobavit a rozehřát publikum plné nejen kamarádů, ale i kolegů, je nadmíru těžký úkol. Jsem přesvědčen, že Ester Kočičková, moderátorka nominačního večera, nás provede večerem důstojně, elegantně i s úsměvem na rtech,“ přiznal nám Petr Vachler, který dodal, že moderátorek přímých přenosů je u nás v České Republice málo, nemělo by se také prý zapomínat na Muže.

NOMINAČNÍ VEČER
SOBOTA 9. ÚNORA 2008 - 20:00 hodin
KINO LUCERNA, PŘÍMÝ PŘENOS NA ČT2
moderátorka večera ESTER KOČIČKOVÁ



„Nepopírám, že se k feministkám hlásím, na druhou stranu ovšem za všechno dobré, co je ve mně, vděčím mužům,“ pronesla Ester Kočičková, které připadne čest předat i prvního letošního Lva – Cenu Magnesia pro nejlepší zahraniční film. „Rozhodně nečekejte blonďaté asistentky, žádné vnadné modelky. Bude to podivný čistě pánský večírek, Našim dámám pak bude patřit slavnostní večer, který bude moderovat můj dobrý kolega moderátor a ještě lepší kamarád Jaroslav Dušek,“ dodala na závěr přítomným novinářům na Tiskové konferenci, která proběhla v Mramorovém sále paláce Lucerna, moderátorka nominačního večera Českého Lva.

ČESKÝ LEV 2007 Patnáctý ročník Českého lva sebou přinese i určité změny, které se blíže obrátí k filmům a nominovaným. Podle slov ředitele soutěže Českého Lva Petra Vachlera, jedná se v tomto případě o výročí, proto se tedy Česká filmová a televizní akademie vrací k moderátorům, kteří jak hlavní, tak nominační večery udělali zajímavé a divácky atraktivní. Přímý přenos Českého Lva je plný překvapení, nervozity, změny textů. Ani vynikající herci nemusí tuto roli především zvládnout.

Slavnostního vyhlášení a předávání Českých Lvů za rok 2007, který proběhne 1. března 2008 od 20h v přímém přenosu na České Televizi, se divákům představí herec a moderátor v jedné osobě Jaroslav Dušek, který Českého Lva v minulosti moderoval.

HLAVNÍ VEČER
SOBOTA 1. BŘEZNA 2008 - 20:00 hodin
PALÁC LUCERNA, PŘÍMÝ PŘENOS NA ČT1
moderátor večera JAROSLAV DUŠEK



ČESKÝ LEV 2007 „Každý přímý přenos je pro mě hrozně moc důležitý, někdy si to ani neuvědomuju, ale když si nato vzpomenu, že mě třeba sledují miliony diváků u televizních obrazovek, jsem z toho hodně rozhozený. Každopádně moderování Českého Lva si velmi vážím, toho napětí a vzrušení tam je víc, než dost. Věřím, že diváky nezklamu a že mě v tom nenechají samotného,“ prozradil na sebe v průběhu tiskové konference, která kromě hlavních moderátorů představila partnery, kteří se každoročně na Českém Lvu nějakým způsobem podílejí. Po skončení konference se ochutnávali vegetariánské pokrmy, které se stali tradicí Českého Lva a to díky Petrovi Vachlerovi, který jak je známo je vegetarián.


SOUTĚŽNÍ FILMY za rok 2007


film / režisér
… a bude hůř / Petr Nikolaev
Bestiář / Irena Pavlásková
Crash Road / Kryštof Hanzlík
Edith Piaf / Olivier Dahan
Gympl / Tomáš Vorel
Chyťte doktora / Martin Dolenský
Jedné noci v jednom městě / Jan Balej
Kvaska / Miriam Landa
Maharal - Tajemství talismanu / Pavel Jandourek
Medvídek / Jan Hřebejk
Movie / Ivo Trajkov
Poslední plavky / Michal Krajňák
Poslední vlak / Joseph Vilsmaier, Dana Vávrová
Pusinky / Karin Babinská
ROMing / Jiří Vejdělek
Tajnosti / Alice Nellis
Václav / Jiří Vejdělek
Vratné lahve / Jan Svěrák


Chcete vidět, kdo si odnese krásnou sošku Českého Lva za loňský rok? Nezapomeňte se dívat na přímý přenos nominačního večera 9. února od 20hodin na ČT 2 a na slavnostní vyhlášení Českéh Lva 2007 1. března od 20hodin na ČT 1.

ČESKÝ LEV 2007

Pohled do historie Českých Lvů


Česká filmová cena udělovaná od roku 1993, iniciovaná naléhavou potřebou ocenit tvůrčí počiny domácí filmové tvorby a filmové distribuce. Autorem celého projektu je Petr Vachler a jeho Vachler Art Company. V hlavních kategoriích jsou zastoupeny všechny české celovečerní filmy, které byly premiérově uvedeny do kin v České republice v průběhu jednoho kalendářního roku. Oceněn je též nejlepší zahraniční film, distribuovaný v ČR ve zmíněném období. Jednu cenu si volí diváci svou návštěvností - divácky nejúspěšnější film. V prvních dvou ročnících hodnotila snímky 100 členná odborná porota, ve které byli zastoupeni filmoví tvůrci, filmoví kritici, publicisté a producenti. Letos se nově uděluje také cena pro nejlepší dokumentární film. Od roku 1995 tvoří porotu členové České filmové a televizní akademie. Oficiální trofejí spojenou se všemi výročními cenami je křišťálová soška ČESKÝ LEV.

-Kep-

Foto: Aleš Kartal, Jan Dvořák
Foto soška: archiv Český Lev

Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !