Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Český slavík Mattoni 2010

22. 11. 2010 | Novinky

Český slavík Mattoni 2010 bude už pětačtyřicátý v pořadí. V Evropě patří k nejdéle existujícím anketám svého druhu. S jednou krátkou přestávkou na začátku devadesátých let běží od roku 1962. Zakladatelem Českého slavíka byl tehdejší časopis Mladý svět a pamětníci tvrdí, že autorem názvu ankety byl nedávno zemřelý Ladislav Smoljak, který tehdy v Mladém světě pracoval.

Výsledky již pro Vás máme:

Český slavík Mattoni 2010 - výsledky


Legenda praví, že při tom neměl na mysli krále ptačího zpěvu, ale pouťovou píšťalku, které se také říkávalo slavík. V prvním roce měl Zlatý slavík, jak se mu původně říkalo, jen jednu kategorii zpěváků a v ní zvítězil Waldemar Matuška před Yvettou Simonovou a Evou Pilarovou. Hlasovalo necelých 800 čtenářů.


Historie Slavíků


logoHistorie Zlatého Slavíka je kusem historie české kultury. Spolu s ní prožíval rozmach v šedesátých letech, následující deziluzi a normalizaci nebo jalová osmdesátá léta. Zažil na vlastní kůži rozporuplná léta devadesátá, na jejichž začátku se často s vaničkou vylévalo i dítě, a následující několikanásobnou sérii retro vln. Zažil i léta, kdy živořil na okraji, protože ho příslušné orgány považovaly za „příliš západní“.


Slavík dnes


Dnešní Slavík je úplně jiný. Od roku 1999, kdy spojil svou dráhu s podporou minerální vody Mattoni, prožívá velkou renesanci. Dostal se mezi nejprestižnější události roku. Ostatně, místo pouťovou píšťalkou jsou dnes umělci odměňováni pověstnými zlatými, stříbrnými a bronzovými jehlicemi, posetými osmačtyřiceti českými granáty, mistrovským dílem Družstva umělecké výroby Granát z Turnova. Rekordmanem v lovu Slavíků je Karel Gott. Na svém kontě jich má neuvěřitelných a nepřekonatelných třicet pět. Jistou šanci má také letos, i když mu už několik let zkouší šlapat na paty Petr Kolář


Jaký bude Český slavík Mattoni v roce 2010 ?


Český slavík Mattoni probíhá vždycky dvojkolejně. Na jedné straně běží samo hlasování, na druhé probíhá příprava na jedno z největších každoročních televizních show v České republice. Letošní Český slavík Mattoni 2010  proběhne 27. listopadu ve Státní opeře Praha a bude ho poprvé uvádět Libor Bouček. Český slavík Mattoni 20101 bude přenášet TV Nova a očekává se, že letos jako každoročně bude patřit k nejsledovanějším televizním programům celé sezóny. Všichni účinkující vystoupí podobně jako loni naživo.


Hlasování v soutěži Český slavík Mattoni 2010 proběhne v obvyklých kategoriích – Zpěvák, Zpěvačka a Skupina. V tomto týdnu -  před vyhlášením vítězů se k nim přidá ještě hlasování o Objev roku. Je jisté, že zůstane i nejmladší kategorie Slavík bez hranic, kde se soutěží o titul nejpopulárnějšího slovenského umělce v Čechách. Zatím proběhla dvakrát a její ohlas v obou zemích byl až nečekaně velký.   


cesky-slavik-mattoniČeský Slavík Mattoni byl první anketou svého druhu, která opustila hlasování v novinách a časopisech a plně se soustředila na alternativní hlasovací prostředky. Už řadu let se posílají hlasy prostřednictvím mobilního telefonu nebo přes speciální internetové stránky. Na rozdíl od Andělů nehlasují ve Slavíkovi jen hudební odborníci a hlas lze dát každému významnému zpěvákovi a vůbec přitom nezáleží, jestli v uplynulém roce vydal desku nebo ne.


Stačí, že ten, kdo mu posílá svůj hlas, ho má rád. Často ale člověk přihlédne k tomu, čím ho umělci, kterým chce dát svůj hlas, v uplynulém roce překvapili.


Český Slavík Mattoni 2010
v sobotu 27. listopadu ve 20 hodin na TV Nova


Zdroj: Český slavík


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
kouknu až skončí narozeninový blázinec.Dám vědět pisnu.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
nevíte někdo prosím, kde by se dal shlédnout online záznam letošních slavíků?
Děkuji
Obrázek uživatelky
profil
chtělo by to změnu, poslední dobou mě to už nebaví
Obrázek uživatelky
profil
Já teda Káju taky nemusim ale není tu druhý takový,který umí zaspívat všechny žánry.Nebo je?SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
dopadlo to super.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles