Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Český žurnál - Obnažený národ

14. 05. 2014 | Televizní tipy
O tom, jak se Chorvatsko každoročně v létě stává českou enklávou a jak na Čechy pohlížejí Chorvaté, vypráví další díl z cyklu Český žurnál.

Inspirací pro nový film Filipa Remundy Český žurnál - Obnažený národ se stal článek „Nešťastný turista Švejk“ chorvatského novináře Borise Dežuloviče. To, že čeští turisté kloužou po zpocených podrážkách svých vietnamek ze strmých útesů, nebo že se vydávají vstříc jisté smrti, když plují širým mořem na šlapadlech, není kvůli tomu, že by se nadopovali extází.

Český žurnál - Obnažený národU Čechů totiž stále žije, u Chorvatů dávno mrtvý, dobrodružný duch kreslených filmů, na nichž jsme společně vyrůstali. Čechy ani v dospělosti neopouští neúnavný optimismus Pata a Mata, ani radost ze života Lolka a Bolka. „Oni zkrátka nikdy nedospěli a já jim to závidím,” napsal ve své úvaze.

Český žurnál - Obnažený národ: Pomůžou nám Chorvaté uvidět sami sebe bez růžových brýlí? Můžeme si z dovolené odvézt i něco jiného než opálená záda a osvěžené plíce? Co říká o Češích, že se téměř milión z nás přes prázdniny stěhuje do Chorvatska? Co o nás říká to, kde tam bydlíme, jak tam trávíme den, jak se tam oblékáme, co tam jíme, jak se tam po večerech bavíme... “Obnažený národ” je příběh lásky a nenávisti, satirou o vnímání národních stereotypů a úvahou o tom, jakou společenskou roli má moře.

Český žurnál - Obnažený národ můžete sledovat 14.5. 2014 od 20 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Český žurnál - Obnažený národ:

Český žurnál - Obnažený národ
Český žurnál - Obnažený národ
Český žurnál - Obnažený národ
Český žurnál - Obnažený národ
Český žurnál - Obnažený národ
Český žurnál - Obnažený národ
Český žurnál - Obnažený národ
Český žurnál - Obnažený národ
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !